Bağcılar Mahmutbey Mahallesi’nde bulunan Altınbaş Üniversitesi’nin 2021-2022 eğitim-öğretim yılı açılış töreni bugün yapıldı. Fatma Altınbaş Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Prof. Dr. İbrahim Kalın, Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Altınbaş Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Altınbaş, Rektör Prof. Dr. Çağrı Erhan, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Öğrencilere seslenen Ali Altınbaş, “Altınbaş ailesi olarak kurduğumuz üniversitede 10. yılı bitirdik ve 11. yıla girdik. Biz bu 10 yılda nereye gelmeliyiz? diye başta yaptığımız planlamaya göre hedeflerimizin bir tık önünde gidiyoruz Allah’a şükür” dedi.

YÜZDE 47’Sİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ

Pandemi sebebiyle derslerin tamamını online olarak sunacaklarını söyleyen Prof. Dr. Erhan ise “Bugün üniversitemizde 12 bin öğrencimiz var. Türkiye’de bütün üniversitelerdeki toplam öğrenci sayısına göre en fazla uluslararası öğrencinin olduğu üniversite Altınbaş Üniversitesi. 5.700 yabancı öğrenci var. Yani toplam sayının yüzde 47’si 112 farklı ülkeden gelen öğrenci sayısı. Dünyanın her tarafından buraya gelip eğitim alsınlar ve döndüklerinde sadece Türkiye’yi temsil etmesinler sürekli irtibat kuracak köprüler olsunlar” diye konuştu.

KALIN’A FAHRİ DOKTORA UNVANI VERİLDİ

Protokol konuşmalarının ardından Rektör Erhan, Prof. Dr. Kalın’a fahri doktora unvanı verdi. Cübbesini giyen Kalın, yeni eğitim öğretim sezonunun ilk dersini de "İlim, irfan ve Hikmet: Niçin Öğreniyoruz?" başlığıyla öğrencilere verdi. "Hepimiz uzun zamandır malumat ile bilgiyi, bilgi ile hikmeti birbirine karıştırıyoruz. Bir makinenin bize bilgi saydığı çağrışımları yapan bir değişik keşif yaptık, zihinsel bir keşif yaptık çünkü hala biz malumatın bilgiyi, bilginin bir hikmet olduğunu ya da bunlar arasındaki farkı henüz tam manasıyla kavrayabilmiş değiliz. Dolayısıyla bize bilginin de ötesinde başka bir şey lazım" diyen Kalın, 2021-2022 akademik yılının verimli, bereketli, uğurlu geçmesini diledi.

Daha sonra ise 2020-2021 akademik yılında üstün performans gösteren akademisyenlere ve idari personele ödülleri takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi