Avcılar Belediyesi’nin yarıyıl tatili için hazırladığı ‘Çocuk Festivali’ Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde yapıldı. Geçen yıl 23 Bin ziyaretçinin geldiği “Çocuk Festivali”nde bu yıl da 30 bin çocuğun katılımıyla gerçekleşti.



ÇOCUK FESTİVALİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Sosyal belediyeciliğin standartlarından olan “Çocuk Dostu Belediyecilik” anlayışıyla hizmetlerine devam eden Avcılar Belediyesi tarafından eğitim-öğretime kısa bir ara veren öğrenciler için hazırlanan ‘Çocuk Festivali” büyük ilgi gördü. Çocukların yorgunluklarını eğlenerek attıkları “Çocuk Festivali” büyük ilgi görürken çocuklar gönüllerince eğlenerek tatilin tadını doyasıya yaşadılar. Çocuk festivalinde etkinlikler ve ikramların tamamı ücretsiz olarak çocuklara sunuldu.



AVCILAR’DA ÇOCUKLAR SANATIN VE BİLİMİN IŞIĞINDA İLERLİYOR
Çocukların karne sevincini, keyifli bir festivalle pekiştirmek istedikleri dile getiren Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, gazetemize yaptığı açıklamasında “Çocuklarımızın yarıyıl tatilini mutlu ve eğelenerek geçirmelerini istedik. Yarıyıl tatiline giren öğrencilerimiz için düzenlediğimiz ‘Çocuk Festivali’nde çocuklarımız yorgunluklarını birbirinden güzel çeşitli etkinlerle eğlenerek atma fırsatı buldular. Hem bugünümüz hem de yarınımız olan çocuklarımızın güçlü, özgür ve erdemli bireyler olarak yetişmesini istiyoruz. Çocuk Dostu bir belediye olarak çalışmalarımız bu yönde devam edecektir” dedi.
Velilere de bir öneride bulunan Başkan Dr. Toprak, her ailenin çocuklarına bir enstrüman çalmalarını bir sanat dalı ile uğraşmalarını veya en az bir spor dalıyla ilgilenmeleri yönünde teşvik etmeleri gerektiğini bununda sağlıklı nesiller olma yolunda atılan önemli bir adım olduğunu belirterek, “Cinsiyet eşitliği temellerinde Avcılar’da çocuklarımız sevgiyle büyürken, aynı zamanda da çocuklarımız sanatın ve bilimin ışığında ilerliyorlar” dedi.



HEM EĞLENDİLER HEM ÖĞRENDİLER
Avcılar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organize ettiği Çocuk Festivali’nde, sinema, tiyatro oyunları, bilim parkı, planetaryum, deneyler, sürpriz ikramlar ve çeşitli etkinliklerin yer aldığı eğlencede çocuklar hem tatillerini keyifli geçirdi hem de sanatla iç içe çeşitli aktiviteler yaparak deneyim kazandılar.
Avcılar Belediyesi Çocuk Festivali’nde "Havalı Deneyler Yapıyoruz " konulu Bilim Atölyesi, çocukların büyük ilgisini çekti.



MUCİTLER BURADA ROKETLER HAVADA
Bilim Atölyesi, "Mucitler Burada Roketler Havada" başlığı altında Hava Basıncını, ( Yüksek basınç, Alçak basınç ) Roketlerin nasıl havalandığını öğreterek uygulamalı deneyler yaptırdı. Çocuklar oldukça keyif aldı.
PLATENARYUM
Dünyanın oluşumundan gezegenlere, volkanik patlamalardan nesli tükenen hayvanlara, ilk insanların çizimlerine kadar birçok bilgi üç boyutlu olarak sunuldu. Kurulan tematik çadırın içine giren çocuklar kendilerini adeta uzayda hissettiler.
Gezici Bilim Parkı Ekibi, Bilim atölyesinden faydalanamayan çocuklar için mini gösteriler sahneledi. Havanın akışkan özelliğini kullanarak balon şişirme, dev bulut oluşturma gibi gösterilerle çocuklara muhteşem anlar yaşattılar
Her gün 10.00-16.30 saatleri arasında Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiş olan etkinliklerden çocuklar ücretsiz olarak yararlandılar.



HEM GÖZLER HEM AĞIZLAR ŞENLENDİ
Yoğun ilgi gören “Çocuk Festivali”nde veliler çocuklarıyla birlikte keyifli zaman geçirmelerini sağladığı için Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak’a teşekkür ettiler. Çeşitli etkinliklerle eğlenen çocuklar, ikram edilen mısır, pamuk şeker ve çeşitli hediyelerle günü tatlı noktaladılar.





NEŞE KABAŞ (Abdülkadir Üztürk Orta Okulu 6. sınıf öğrencisi)
Bu yıl tatilimden çok memnun kaldım. Tiyatro ve sinema gösterileri çok güzeldi. Deneyler yaptık bir çok konuda fikir sahibi oldum. Hem eğlendim hem de bilgim arttı. Başkanımıza çok teşekkür ederim. Bizlere bir anne gibi davrandı.Tek tek hepimizle ilgilendi.



MİRAY TUBA BİNİCİ (Gümüşpala İlk Okulu 2.sınıf öğrencisi)
Festivalde sinemaya girdim, tiyatro ouynlarını seyrettim. Her şey çok güzeldi. Çok eğlendim. Hediyeler verdiler. Handan abla bizleri çok mutlu etti.



ALİ KORAY BİNİCİ (Gümüşpala Ana Okulu)
Sinema çok güzel. Tiyatro oyunlarında çok güldüm. Pamuk şeker yedim. Mısır yedim. Ablamla ben çok güldük. Her zaman yapsınlar yine geleceğim.



KAAN SEVİNÇ ( İTO Kanarya İlk Okulu 3 sınıf öğrencisi)
Ben Küçükçekmece de oturuyorum. Kuzenlerime geldim. Avcılar Belediye Başkanının çocuklar için eğlence festivali yaptığını öğrenince tatilimi burda geçirmeye karar verdim. Her şey çok güzeldi. Bilim adına da çok güzel deneyler yapıldı. Oyunlar da güzeldi. Başkan abla çok sıcak, hep yanımıza gelerek bizimle ilgilendi.



HAKKI MELİH TOKELLİ (Mereşal Fevzi Çakmak İlk Okulu 3. sınıf öğrencisi)
Kuzenim de bize geldi. Beraber çok eğlendik. Başkanımız bizim tatilde eğlenmemiz için her şeyi yapmış. Hep ders çalışcak değiliz ya biraz da eğlenelim. Ama eğlenirken de bilgi sahibi olduk. Bu hepsinden daha güzeldi.



NİSANUR ALAGÖZ ( Ambarlı İlk Okulu 1.sınıf öğrencisi)
Sinema, tiyatro ve oyunlar çok güzeldi. Hergün buraya geldik. Çok eğlendik. Keşke bitmeseydi. Ama bazı hafta sonları yine eğlenceler yapıyorlar. Artık onlara geliriz.

 

Editör: Haber Merkezi