BAKIRKÖY: Ziya Disanlı, Yusuf Doğan ve Mehtap Tazegül’ün divan heyetini oluşturduğu toplantıda kısa bir konuşma yapan Ziya Disanlı, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir mücadele partisi olduğunu, mücadelenin çağdaş bir şekilde devam etmesi gerektiğini ve emekten yana olan bütün insanlarla bir araya gelerek, hedefin doğru belirlenmesini ve artık iktidara yürünmesi gerektiğini söyledi.
Toplantının moderatörlüğünü yapan Ziya Disanlı, CHP’nin öz gücü olan gençlere kulak vermesi gerektiğini ve artık konuşma hakkının da onların olduğunu söyleyerek gençleri sahneye davet etti.

“AKP’nin 12 yıldır iktidarda olmasında bizim önemli payımız var”
Yaklaşan seçimlere dikkat çeken Disanlı, ”AKP’nin 12 yıldır iktidarda olmasında bizim önemli payımız vardır. Özeleştiri yapmalıyız. Somut projelerimizle halkla buluşmalıyız” dedi. Konuşmasını sürdüren Ziya Disanlı, “Önce örgütümüze karşı samimi ve dürüst olmalı, örgütümüzün ve halkımızın güvenini sağlamalıyız. Katılımcı yönetim temelinde 1 milyon üyemizi de aktif olarak sürece katmalıyız. Kesinlikle sağcı aday istemiyoruz. Örgütten gelen yüzlerce arkadaşımız önseçimde yarışacak. Ön seçimden çıkacak sonuçlara örgütümüz sahip çıkar, Genel Merkez bir kez daha hata yaparsa telafisi mümkün olmaz, kadın ve gençlerin seçilebilecek yerde olup olmadığı Genel Merkezin kota samimiyetini gösterecektir” dedi.
Sırasıyla konuşma yapan gençler, “Geleceğin anahtarı bizde. İktidara giden yol, gençlikten geçer” diyerek duygularını ifade etti.
Söz alan gençler, partide yeterli genç kadroların bulunmadığını, gençlere destek verilmediğini ve partinin sağa kaymasını şiddetle protesto ettiklerini belirttiler. Devrimci CHP gençleri olarak, Atatürk’ü, Deniz Gezmiş’i, tüm devrim şehitlerini ve yakın zamandaki Gezi Şehitleri’ni unutmadıklarını, unutturmayacaklarını” belirttiler.
Form toplantısına konuşmacı olarak katılan geçmiş dönem Kültür Bakanı Fikri Sağlar, “CHP yüzünü artık Sol’a çevirmesi gerekiyor. Üyelerle önseçim konusu sosyal demokrat bir partide kesin tüzük hükmü olması ve artık tartışılır olmaktan çıkartılması gerekiyor. Emek verenlerin, bedel ödeyenlerin aday olması gerekiyor” dedi.

“Sağcı aday getirdik, ağzımızın payını aldık”
Emeğin en yüce değer olduğuna dikkat çeken Fikri Sağlar, önseçimin kaçınılmaz olduğuna vurgu yaparak, genel merkezin yakın tarihte yaptığı hataları anlatan Sağlar, Bekaroğlu’na atıfta bulunarak “Sağcı aday getirdik, ağzımızın payını aldık” dedi.

Hakim huzurunda ön seçim istediklerini dile getiren Sağlar “Aklımızı başımıza devşirelim. Kurt işareti yapan ruh haline sahip bir genel başkanımız var. İktidar olmak için önce iddianız olması gerekir. Sağ siyasetçileri devşirmekle uğraşıyoruz. Yüzümüzü sola çevirmezsek, dışarıdan devşirmelerle bu işi kıvıramayız” dedi.
Form toplantısına katılan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’da, örgütün ve emeğin yanında olduğunu, bu güne kadar çok seçim kaybettiğini ve seçimlerde emeği geçen adaylara oy verilmesinden yana olduğunu belirtti.
Selvi Sarıtaç
 

Editör: Haber Merkezi