Bakırköy Atatürk Spor ve Yaşam Köyü'nün Beşiktaş Spor Kulübüne devr edileceğinin gündeme düşmesinin ardından harekete geçen ve Cumartesi günü eylem çağrısı yapan Diren Bakırköy Çamlık Parkı Forumu, Bakırköy Belediyesi yetkililerinden aldıkları toplantı çağrısına cevap vererek, Cumartesi yapacakları eylemde , Ataköy Sahili’nden, Sağlık merkezine, işten çıkarılan işçilerden Yaşam Köyü çalışanlarına kadar endişelerini  dile getireceklerini söyledi. “Biz demokratik hakkımızı kullanırsak CHP kaybeder farkındamısınız" dedi.


Belediye Başkan ı Hukuk Danışmanı Av. Mutlu Aydın Güneşli, Spor Danışmanı Sait Babaoğlu ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Tarkan Ellergezer’in de hazır bulunduğu toplantı öncesi Diren Bakırköy Çamlık Parkı Formu adına toplantıya katıldığını ifade ederek kendini tanıtan üyeler, “Hiç bir titri olmayan sıradan Bakırköylü vatandaşlarız. Gezi süreci sonrası yerel yönetimlerde söz sahibi olmak, taleplerimizi dile getirmek için bir araya gelmiş bir topluluğuz. Başkanımız yok, yönetim kurulumuz yok. Hiç bir siyasi güdümümüz yok. Hepimiz sol yaşam tarzını benimseyen, ülke genelinde birlik ve beraberliği isteyen, ilçe genelinde de sosyal demokrat bir belediyeciliği destekleyen bir topluluğuz. Toplantılarımıza katılan herkesin söz hakkı vardır. Sizleri de toplantılarımıza bekleriz ve çokta memnun oluruz” dediler.

GELİRLERİMİZİ ÇOĞALTMAK, GİDERLERİMİZİ EN AZA İNDİRMEK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ!

Bakırköy Belediyesi Hukuk Danışmanı Mutlu Aydın Güneşli, STK ve derneklerin sağlıklı bir şekilde yapamadığı çalışmaların, forum çatısı altında yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu anlamdaki boşluğu kapatma adına forum çalışmalarını çok önemli bulduğunu söyledi.


Söz konusu Yaşam Köyü’nün Beşiktaş Spor Kulübüne satışının söz konusu olmadığını, Beşiktaş Spor Kulübünden amatör branşlarının kullanımı için fiziki alan tesisi konusunda bir teklif geldiğini söyleyen Mutlu Aydın Güneşli, “Tesis yaşlandığı için, bakım ve onarıma ihtiyacı var. Belediyemizin ekonomik şartları belli. Gelirlerimizi çoğaltmak, giderlerimizi de en aza indirmek konusunda çalışmalar yapıyoruz” diyerek, Bakırköy halkının faydalandığı alanlarda devamlılık şartını ortaya koyarak karşılıklı görüşmelerin devam ettiğini, konunun uzmanlarıyla görüştüklerini, kayıtsız şartsız evet diye bir anlaşmanın söz konusu olmadığını ifade etti. Halkın tesisten faydalanmasında bir kısıtlamaya gidilmeden, devam eden çalışmalarda da bir eksilmeye gitmeden, sürdürülebilirlik anlamında teklifi konuşup, değerlendirdiklerini söyledi.

 

MECLİSTEN GEÇMEDEN BU İŞ OLMAZ!

Bakırköylü'nün düşüncelerinin kendileri için çok önemli olduğunu söyleyerek böyle bir toplantı çağrısında bulunduklarını ve bu çağrıya aracılık eden Kent Konseyi Genel Sekreteri Tarkan Ellergezer’e de teşekkür eden Güneşli, “Belediye kanununa göre başkanın kararı ile böyle bir şey olamaz. Beşiktaş'ın açıklaması kendine aittir. Yerel yönetimlerde tahsis yapma işlemi meclisten geçmediği sürece söz konusu olamaz. Meclisten geçmezse bu iş olmaz. Meclis uygun görürse yürürlüğe girer” dedi.

SANKİ BELEDİYEMİZE KARŞI BİR ÖN YARGI VAR!

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve belediye yönetiminin gece gündüz halkın huzuru ve mutluluğu için geç saatlere kadar çalıştığını söyleyerek, kendi sitemlerini de dile getiren Bakırköy Belediyesi Hukuk Danışmanı Mutlu Aydın Güneşli “Ne yazık ki bizlere karşı sanki bir ön yargı var. Ne yapsak hemen muhalif sesler yükseliyor. Bizlerinde isteği Bakırköy'ün geleceği, halkının huzuru ve mutluluğu. Bunun için çalışıyoruz” dedi.


BAKIRKÖY HALKININ MUHATABI BÜLENT KERİMOĞLU VE YÖNETİMİDİR!

Bakırköy halkını ilgilendiren konularda halkın muhatabının belediye başkanı ve belediye yöneticileri olduğunu söyleyerek söz alan forum üyelerinden Mimar Deniz Şevki Kayabay “Şeffaf belediyecilikte bu tür kararlar belediyenin web sitesinden yayınlanarak, halkın bilgisine sunulmalı ve fikirleri alınmalı” dedi.

FİKRET ORMAN KENDİ CAMİASINA AÇIKLAMA YAPTI, BÜLENT KERİMOĞLU’DA KENDİ CAMİASINA AÇIKLAMA YAPMALIYDI!

Başkan Kerimoğlu’nun sosyal medyasında, nereye gittiğini, kimlerin kendisini ziyaret ettiğinin yayınlanmasını değil, yapılan hizmetlerin yayınlanmasını istediklerini ifade eden Kayabay, “Biz bizim olan Yaşam Köyü’nün tahsisini Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman’dan değil, belediye başkanımızdan duymalı, hep birlikte fikir alışı verişi yaparak eksilerini artılarını tartışmalıydık” diyerek, “Fikret Orman’ın kendi camiasına yaptığı açıklamayı, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun da kendi halkına açıklaması gerekirdi” diyerek düşüncelerini ifade etti.

 

BAKIRKÖY’DE YAPILANLAR AKP ZİHNİYETİDİR!

Yaşam Köyü’nün 50 dönümlük arazisinin inşaatçıların iştahını kabartan bir yer olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan forum üyelerinden Nail Arın, AKP’nin Sümer Bank, Et Balık Kurumu gibi kamu mallarını özelleştirdiğini, şu anda Bakırköy’de yapılan uygulamalarında AKP zihniyeti ile aynı orantıda olduğunu söyledi. Belediyenin ekonomisinin farkında olduklarını söyleyerek konuşmasını sürdüren Arın, “Hazır bir tesisi işletememek, işin başında işin ehli olmayan kişiden dolayıdır. Leyla Gencer’de geçen yıla kadar atıl durumdaydı. Ama işten anlayan biri başına geçti sanırım ki Bakırköy İdil Biret’i, Esma Recepova gibi dünyaca ünlü isimleri kendi sahnesinde gördü. Bakırköylü olarak bundan gurur duyduk” dedi.

VAR OLAN BİR TESİSİ İŞLETEMİYORSANIZ BU SİZİN AYIBINIZ!

“Bize ait olan bir yeri, bizden birilerinin profesyonel şekilde yönetmesini istiyoruz” diyerek konuşmasını sürdüren Arın, Leyla Gencer örneğinde olduğu gibi Bakırköy Meclis Üyesi olan Nurhan Çetinkaya gibi Bakırköyde olan insan kaynaklarından faydalanılmasını istediklerini ifade etti. “Biz var olan zenginliklerimizle gurur duymak istiyoruz. Olan tesislerimizi işletemiyorsanız bu sizin ayıbınız, düzgün iş yaptığınız taktirde ifade etmezsek bu da bizim ayıbımız olsun” dedi.


AKP DENİZİMİZİ ELİMİZDEN ALDI, CHP HAVUZUMUZU ALIYOR!

Bakırköylülerin sahile inmesinin AKP zihniyeti yüzünden engellendiğini söyleyerek konuşmasına başlayan forum üyesi Ümran Serhan’da, “Sol düşünceli insanlar olarak AKP’nin halkı kendine çekmek için yaptığı tesisleri görüyoruz, bu taraftan da CHP’nin halkın olan havuzunu da elinden aldığına şahit oluyoruz. Ön yargımız yok, tesisimizi belediyemiz yenileyip çalıştıracağım diye ortaya çıksaydı böyle bir karşı çıkış olmazdı. Hani biz çağdaş belediyeydik. Bu nasıl bir anlayış. Biz Bakırköylü’nün mağdur olacağını düşünüyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi.

 

YAŞAM KÖYÜ’NÜN PROTOKOLÜNDE 3. ŞAHISLARA DEVR EDİLEMEZ MADDESİ VAR!

Toplantıya katılan Ataköy Gazetesi muhabiri Yavuz Arpacık’ta, Yaşam Köyü’nün protokol anlaşmasında “3. şahıslara devri yapılamaz” maddesinin olduğunu hatırlatarak, “Kendi mantığımca da şunu merak ediyorum. Beşiktaş gibi ülkeye mal olmuş bir takımın başkanı kesinleşmeyen bir şeyi nasıl açıklar? Açıklamasında söylendiği gibi Bakırköylü aynı şekilde faydalanacak ise neden böyle bir işe girer. Bizler hem meslek etiği gereği, hem de vatandaş olarak halkın endişelerini dile getirmekle mükellefiz” dedi.  


BAŞARININ YOLU, HALKI YEREL YÖNETİM SÜRECİNE DAHİL ETMEKTİR!

Yaklaşık 2 saat süren görüşme sonunda son olarak forum adına konuşan üye Gizem Sürer, “Geliş sebebimiz, önerilerimiz, taleplerimiz bellidir. Biz buranın halk tarafından kullanılmasını istiyoruz. Sol düşünceli insanlar olarak, yerel yönetim ve sosyal demokrat belediyecilik anlayışımız gereği Fatsa, Ovacık, Bursa Nilüfer, Didim belediyesi örneklerinde olduğu gibi bu işin halkla birlik içinde olarak yürütüleceğine inanıyoruz. Meslek odaları, STK’lar, Dernekler ve örgütlerin ortak katılım sağladığı, fikir alış verişlerinin yapıldığı ortak platformlarda ülke ve ilçe yararına önemli verilerin elde edileceğine inanıyoruz. Bakırköy halkının yararına uygulamalar istiyorsanız sizlere bu yolu tavsiye ederiz” dedi.

Mevcut yönetim anlayışının, görmek istedikleri sosyal belediyecilik anlayışı ile uyuşmadığını ve yeni yönetimin 2 yılı aşkın süreden beri yapılan uygulamalarla kendilerine bunu düşündürdüğünü ifade ederek konuşmasını sürdüren Sürer, “Bu algının ortadan yok olmasını istiyorsanız lütfen halkın sesine kulak verin. CHP’nin iktidar olduğu bir ilçede eşitlik ve demokrasinin sözde değil, özde uygulanmasını istiyoruz. Başkan Kerimoğlu’nun ‘Halkı karşıma almam’ sözünü uygulamada görmek istiyoruz. Halkın yanınızdayız diyorsanız sizi de Cumartesi yapacağımız eyleme bekliyoruz” diyerek konuşmasına devam etti.

İÇİMİZDE CHP’Lİ ÇOK OLDUĞU İÇİN SESSİZ BİLE KALIYORUZ!

Kendilerinin CHP Genel Merkezle ve Milletvekilleri ile görüştüğünü ifade eden forum üyeleri, “İçimizde CHP’li çok arkadaşımız olduğu için aslında sessiz bile kalıyoruz. Biz demokratik hakkımızı kullanırsak CHP kaybeder farkındamısınız?” dedi.

Son olarak toplantıya katılan Bakırköy Belediyesi Spor Danışmanı Sait Babaoğlu’na forum üyesi olarak değil, lisanslı sporcu kimliği ile Yaşam Köyü’nü soran Gizem Sürer, “Realiteden konuşalım. Beşiktaş Spor Kulübü basketbol, futbol, voleybol, tenis, atıcılık, okçuluk ve eskrimden tutun atletizme kadar, her yaş grubunda alt yapısını Yaşam Köyü’ne taşıyacağını söylüyor. Her bir grubun haftada en az 2-3 antremanı olduğunu düşünürsek tüm bu branşlardan Bakırköylü'ye spor yapma zamanı kalır mı? Bu tesisin yapısı buna uygun mu?” diye sordu.  


BENİMDE SİZLER GİBİ KAYGILARIM VAR!

Ata Spor kurucularından, milli takım hocası olan ve son 7 aydır Bakırköy Belediyesi Spor Danışmanlığı yapan Sait Babaoğlu, Yaşam Köyü ile ilgili kendisininde endişeleri olduğunu, bunları artısı ve eksisi ile raporlayıp üst yönetime sunduğunu söyledi. Ben raporumu hazırladım. Tecrübelerim doğrultusunda da bildiğim bir gerçek var ki, Yaşam Köyü’nde havuzun ve spor salonunun dışında kullanılan alanı zaten Bakırköylü kullanmıyor. Yüzme havuzunu bir günde 300-400 kişi kullanmıyorsa bana göre atıldır” dedi.

Fikret Orman’nın açıklamasını seçime girerken siyasal ve yanlış bir beyan olarak değerlendiren Babaoğlu, Yaşam Köyü’nün Beşiktaş Spor Kulübünün alt yapısını kaldıracak özellikte olmadığını ifade etti. Babaoğlu, “Spor Komisyonu kurularak neler yapılmalı değerlendirilmeli. Bakırköydeki futbol ve yüzme kulüplerini öteye iterek bu iş olmaz. Benimde sizler gibi haklı kaygılarım var. Bunları raporladım. Bundan sonrası siyasiye girer, ben spordan başka şeyden anlamam” dedi.

GALATASARAY TESİSLERİ GİBİ TEL ÖRGÜLERDEN BAKARIZ!

Yaşam Köyü’nün Bakırköylüler’i öteleyerek, Beşiktaş’a adapte edilmesinin doğru olmayacağını sözlerine ekleyen Sait Babaoğlu, “O içerikte verilmesi demek Galatasaray tesisleri örneği gibi tel örgülerden bakmamız demek olur” diyerek konuşmasını bitirdi.


DİREN BAKIRKÖY EYLEM ÇAĞRISINI YENİLEDİ! CUMARTESİ 15:00’DA MEYDANA!

Toplantının sonunda Atatürk Spor Yaşam Köyü’nün işlevlendirilerek Bakırköy halkının kullanımında kalması için mücadeleye devam edeceklerini söyleyerek, 28 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00’da Bakırköy Meydan’da toplanarak Belediye önünde itirazlarını sesli bir şekilde ifade edeceklerini, Ataköy Sahili’nden, Sağlık merkezine, işten çıkarılan işçilerden Yaşam Köyü çalışanlarına kadar endişelerini  dile getireceklerini söylediler.

Selvi Sarıtaç 

Editör: Haber Merkezi