Esenyurt’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu doyasıya yaşandı. Gerçekleştirilen Fener Alayı’yla binlerce kişi Yeni Belediye Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar kortej eşliğinde bayraklar ile yürüdü. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı’nda binlerce kişinin katıldığı konserde Grup Abdal sevilen şarkılarını sevenlerine söyledi.  Ardından Eypio’nun sahneye çıkması ile coşku tavan yaptı. 

“GENÇLER BİZE, BİZ GENÇLERE VE CUMHURİYET DE BİZLERE EMANETTİR”

Bu tarz konserlerin devamının geleceğini müjdeleyen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Cumhuriyetin 98. Yıl dönümünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına bize cumhuriyeti armağan ettiği için ve bu uğurda canlarını emanet eden şehitlerimize minnettar olduğumuzu buradan duyurmak istiyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları Cumhuriyet’i bize armağan etti. Biz bu armağanı hiçbir zaman unutmayacağız. Sadece anarak bu süreci geçemeyiz, bizim yapmamız gereken şey sahip çıkmak. Çünkü Cumhuriyet adalettir, barıştır, birlikte yaşamaktır ve herkesin eşit yurttaş olmasıdır. Başkasının tebaası olmamasıdır. Cumhuriyet herkesten çok gençlere lazım. Dolayısıyla gençler bize, biz gençlere ve Cumhuriyette bizlere emanettir.” dedi.   

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un ev sahipliği yaptığı etkinliğe CHP 3. Bölge Milletvekili Sibel Özdemir, siyasi partilerin ilçe başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.SÜLEYMAN ÇAY/KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi