Türkiye’de gençler için büyük risk oluşturup, birçok kişinin yaşamını kaybetmesine neden olan Bonzai adlı maddenin Sarıyer’de de toplumu tehdit etmeye başlaması siyasilerle bürokratların geniş kapsamlı güçbirliği yapmasına neden oldu.
Sarıyer Belediye Meclisi tarafından bağımlılığın önünün alınması amacıyla oluşturulan komisyon çalışmalarını yürütüp, bu konuda bir rapor hazırlamaya uğraşırken, Sarıyer Kaymakamlığı da önlemlerin daha kapsamlı ve etkili olması için destek verip, çalışmaları bir üst düzeye taşıdı.

KAYMAKAMLIKTA ÜST DÜZEY TOPLANTI YAPILDI

Sarıyer’de yaşayan gençleri korumak, bağımlılık yapan maddelerden uzak kalmalarını sağlamak ve bu maddeleri genç ve çocuklara temin eden kişilerin engellenmesi amacıyla Sarıyer Kaymakamlığı’nda siyasi ve bürokratların katıldığı üst düzey bir toplantı düzenlendi. Toplantıda Kaymakam Ömer Karaman, Belediye Başkanı Şükrü Genç, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Fırat Işık, İlçe Emniyet Müdürü Murat Karakaya, Belediye Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun, AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Asuman Kerem Şıralı ve risk altına bulunan mahallelerin muhtarları bulundu.
Toplantı sırasında başta bonzai olmak üzere bağımlılık yapan uyuşturucu ve uyarıcı maddelere karşı ne gibi önlemler alınması gerektiği konusunda bir rapor hazırlama çalışmalarını yürüten komisyonun başkanı Hüseyin Coşkun, toplantıya katılanlara gelinen nokta itibarıyla bilgilendirmede bulundu. Ardından Kaymakam Ömer Karaman ile Belediye Başkanı Şükrü Genç ve daire müdürleri konuyla ilgili görüşlerini ifade ettiler.

ÖNCELİKLE GENÇLERİN BU MADDELERDEN UZAK KALMASI SAĞLANACAK

Yaklaşık iki saat süren toplantıdan sonra basına açıklamada bulunan Kaymakam Ömer Karaman, “Bağımlılık yapan maddeler Sarıyer’de yaşayan gençlerimizi de büyük ölçüde tehdit eder oldu. Hatta bu nedenle yaşamını kaybedenler de var. Sarıyer Belediye Meclisi de toplumu bu beladan korumak için alınması gereken önlemleri kapsayacak bir rapor hazırlıyor. Bu noktada biz de devreye girdik ve yapılması gerekenler konusunda daha geniş kapsamlı bir çerçeve çizdik. Öncelikle ailelerin uyarılması ve gençlerin bilgilendirilmesi başta olmak üzere her türlü önlemin alınması için gereken tüm tedbirleri alacağız. Bu konuda vatandaşlarımızdan da uyanık olmalarını ve gözlerini çocuklarının üzerinden ayırmamalarını istiyoruz. Aksi takdirde birgün gelir çok geç kalmış olurlar” dedi.
Gençlerin bağımlılık yapan maddelerden uzak tutulması için gerekirse sivil toplum kuruluşlarının da desteğinin alınacağı ayrıca düzenlenecek toplantı ve etkinliklerde halkı bilgilendirici konuşma ve sunumlar yapılacağı belirtildi.

(Tuncay DAĞLI)

Editör: Haber Merkezi