Basın açıklamalarının tarihleri farklı olsa da hepsinin ortak konusu; avukatlık mesleğinin asıl sorunlarının çözümü yerine, Baroların yapısının ve seçim sistemlerinin değiştirilmesine yönelik çalışmaların yersizliğine dair itirazlarımızdır.

Gelinen süreçte itirazlarımızın itibar görmemesi ve Avukatlık Kanunu’nda yapılması planlanan değişikliklerden vazgeçilmeyeceğinin anlaşılması üzerine içinde Çanakkale Barosu Başkanı Av. Bülent Şarlan’ın da bulunduğu Baro Başkanları, 19 Haziran 2020 günü Ankara’ya yürüyüş başlatmışlardır. 22 Haziran 2020 Pazartesi günü Ankara’ya varışla birlikte tüm Baro başkanlarının katılımı ile Anıtkabir’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıkılması kararıysa maalesef uygulanamamıştır.

Bırakın Baro Başkanlarını Türkiye Cumhuriyeti’nin her vatandaşının en temel Anayasal haklarından olan seyahat özgürlüğü kısıtlanmış ve Baro Başkanlarımızın Ankara’ya girişi polisin fiili müdahaleleriyle zor kullanılarak engellenmiştir. Bu tavır savunmaya, avukata, hukuka ve adalete bakışın ne olduğunu sözlere gerek kalmadan açıklamaktadır.

Onbinlerce avukatı temsil eden Baro Başkanları itilip kakılacak, cübbelerinden çekiştirilecek kişiler değildir! Savunmanın temsilcilerine reva görülen bu davranışların sözlük karşılığı zulüm, bizlerin bu anti demokratik uygulamalar karşısında hissettiğimiz duygunun adı ise başkası yani muktedirler adına utançtır!

Şu anda Ankara’da Anıtkabir’e yürümelerine izin verilmeyen, tüm yurttaşların haklarını savunmak için orada bulunan tüm Baro Başkanlarının yanında olduğumuzu, sürecin devam etmesi halinde fiziken de yanlarında olacağımızı tüm kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.

ÇANAKKALE BAROSU YÖNETİM KURULU

Editör: Haber Merkezi