"Fenertepe'de haksızlık ve zorbalık diz boyu"


Başakşehir'in gecekondu semtlerinden biride 1980 sonrası kurulan ve ortalama 30-35 yıldır köy yaşamı süren Fenertepe semtidir. 5 yıl öncesine kadar Küçükçekmece'nin gecekondu semtlerinden biri olan Fenertepe, Başakşehir'in ilçe olmasıyla beraber buraya bağlandı. Yıllardır kamusal hizmetlerden büyük oranda yoksun ama kendi kendine yeten mutlu bir yaşam sürdüklerini söyleyen semt sakinleri adına düşüncelerini anlatan Ahmet ve Mehmet isimli vatandaşlar neler yaşadıklarını anlatırken, 'zorbalığa' uğradıklarını ve yerlerinin zorla ellerinden alındığını söylediler.





' KORKUYORUZ, KORKUYORUZ'


TOKİ'nin Fenertepe'nin çevresini gökdelenlerle sardığını belirten Fenertepe sakinleri, yaşadıklarını anlatırken, korktuklarını ve bunun içinde isimlerini vermediklerini ısrarla vurguladılar. ' Korkuyoruz, Korkuyoruz' diyerek isimlerini dahi vermekten kaçınan vatandaşlar, size şaka gibi lecek ama tamamı gerçek, fiziki saldırı dahil hertürlü saldırıya maruz kalabiliriz. Bununla beraber, anlaştıkları kişilerin dışında anlaşamadıkları olan bizlere karşın alabildiğine baskıcı bir politika uygulamaktadırlar. Örneğin görüşmeye çağrıldığımızda, bizlere ilk baskı önce en az 3-4 saat kapıda bekletilerek alt-üst ediyorlar.

Sonrasında ise müdürle görüşmeye alınıyoruz ama etrafımızda üç güvenlik görevlisiyle. Biri sağında, biri solunda ve biride arkanda bekleyen bu güvenliklerin görevi senin müdürün hoşuna gitmeyen söz söylediğinde veya ters bir laf söylediğinde anında müdahale ederek seni susturmak. Yani 30 yıl tüm zorluklara rağmen barındığımız evlerimizi bir şekilde elimizden alarak kendi rantlarını yaratmaktalar. Kısacası 30 yıl sonra başımıza bela olan TOKİ'den çektiğimizi kimseden çekmedik. TOKİ'yi yasayla öyle dokunulmaz yapmışlarki, nereye başvurduysak elimiz boş çıktı. Bizim hakkımızı kim savunacak, kime gidelim bilemedik. Allah bunları ıslah etsin' diyerek yaşadıklarını dile getirdiler.
Editör: Haber Merkezi