Kireçburnu Mer Balık Restaurant’ta gazetecilerle bir araya gelen İsmail Erdem’in davetine Belediye Basın Danışmanı Cengiz Kahraman, Halkla İlişkiler Müdürü Hatice Yazlık ve Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü personeli de katıldı. Gecede basın sorunları konuşulup, iyi niyetli ve yapıcı olmanın her iki tarafından işlerini daha iyi yapmalarına ve ilçenin gelişmesine katkı sağlayacağı belirtildi.



“YEREL BASINIMIZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Yemeğe katılan gazetecilere hitaben bir konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, öncelikle davete katıldıkları için konuklarına teşekkür etti. Erdem Belediye Başkanı Şükrü Genç’in Ankara’da olması nedeniyle yemeğe katılmadığını belirtip, selamlarını ilettikten sonra şunları söyledi:

“Ülkemizdeki bu ortamda Gazeteciler Günü’nü kutlamak ne kadar anlamlı olur, onu sizin takdirinize bırakıyorum. Türkiye’de gazeteciliğin ne kadar zor olduğunu söylememize gerek yok. Hangi şartlarda bu işi yaptığınızı gayet iyi biliyoruz. Hükümetin gazetecilere bakış açısını net bir şekilde görüyoruz. Bu kadar eksiklik ve baskının altında yaptığınız işlerden dolayı sizin yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Biz her zaman basınımızın yanında olmaya devam edeceğiz. İnsanlara ulaşmamız ve vatandaşların bizden beklentilerini, istek, öneri ve şikayetlerini öğrenebilmemiz için basın çok önemli. Benim ricam, basın olarak yanlış yaptıklarımızı eleştirmeniz, doğru yaptıklarımızı da yazmanızdır. Bizi eleştirmeniz bize yol gösterir ve yapıcı olarak bize katkı sağlar.”

Yemeğe konuk olan gazeteciler de gazetecilik yaparken karşılaştıkları sorunları Başkan Yardımcısı İsmail Erdem’e aktarıp, kendilerine her anlamda daha fazla yardımcı olunmasını istediler.

(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)
 

Editör: Haber Merkezi