Şimşek, seçildiği taktirde, çok farklı, interaktif bir modelle hizmet vereceğini söyledi

Yıllardır Arnavutköy'de yayınlanan çeşitli gazetelerde bölge temsilciliği, yazarlık ve muhabirlik yaparak gazetecilik mesleğinin zirvesinde emekli olan Gazeteci Orhan Şimşek, artık insanlara muhtar olarak hizmet etmeyi hedeflediğini söyledi. Bölgeyi ve bölgede yaşanan sıkıntıları iyi bilen ve iyi analiz eden Şimşek, özellikle yaşadığı Hadımköy'de yaşanan süreci yakından takip ederek, sorunların çözümü için çeşitli platformlarda girişimlerde bulunduğunu açıkladı. Şimşek, Hadımköy'ün ve Hadımköylü vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için muhtarlığa aday olduğunu açıkladı.

'Belediye gitti hizmet bitti'

Geçtiğimiz 2009 yerel seçimleri sonrasında çıkarılan bir yasa ile "Belde Belediyesi" statüsünü yitirerek, yeni ilçe yapılan Arnavutköy'e bağlanan Hadımköy'de yaşayan vatandaşların bir çok sorunla yüz yüze bırakıldığını belirten Şimşek, "Belediye gitti, Hadımköy'de Hizmet bitti" imajını silmek istediğini söyledi.
Arnavutköy Belediyesi'nin, nüfusu her geçen gün artan, bu artışa paralel olarak bir çok altyapı sorunlarının türediği Hadımköy'ün sorunlarının unuttuğunu belirten Şimşek, “Arnavutköy Belediyesi kendi altyapı sorunlarının çözümü ile boğuşmaktan, uhdesinde bulunan eski beldelere yeterli hizmetleri götürmekte zorlanıyor. Aslında belediyeyi çok ta suçlamamak gerek. Eskiden İstasyon Mahallesi olarak bilinen Hadımköy'ün var olan sorunlarının çözümü için ilgili makamlara gerekli talep yapılamıyor" dedi.
Bugün doğu ve güneydoğudaki bir çok mezralarda bile asfaltsız yolun kalmadığına dikkat çeken Şimşek, "Hadımköy'ün planlı, programlı, ruhsatlı konutlarının bulunduğu birçok bölgesinde ne yazık ki, hala altyapı yoktur, yolları asfaltsızdır. Okula giden işe giden çocuklarımız, gençlerimiz ve kadınlarımız özellikle kış mevsiminde çamur içerisinde yaptıkları mücadeleyi yakından biliyorum" şeklinde konuştu.

Hadımköy'ün TOKİ ve KİPTAŞ konutlarından ibaret olmadığını söyleyen Şimşek, "Altyapı sorunu yokmuş gibi görünen bu bölgelerde dahi bir çok kişinin gözünden kaçan bir çok sorun var. Mevcut muhtarımız üç dönemdir görev yapmasına rağmen ne yazık ki bu sorunların bulunduğu bölgelere hizmet talebinde bulunamamıştır, yetersiz kalmıştır. Dolayısı ile bu bölgeler nasıl olsa talep yok bahanesi ile hakettiği hizmetleri alamamıştır. Ayrıca Hadımköy'de mevcut sorunlar sadece altyapı sorunlarından ibaret değildir. Yaşamsal sorunlar da mevcuttur. Özellikle eğitim alanında yaşanan bazı sıkıntılar hala ortadan kalkmış değildir. Bu yetersizliklere dikkat çekmek ve çözümü noktasında çaba sarf etmek elbette muhtarların görevidir. Ben muhtar seçildiğim taktirde bu sorunları birer rapor halinde gerekli mercilere ulaştıracağım, sorunların ortadan kalkması için elimden gelen her türlü çabayı sarf edeceğim. Bunlar yerel medyada sık sık gündeme getireceğim, Hadımköy, yerleşim alanları, askeri bölgeleri ve özellikle sanayisi ile her geçen gün ülke ekonomisine katma değer oluşturduğu halde yeterli hizmeti alamıyor" dedi.

'İnteraktif muhtarlık yapacağım'

Muhtarlığı kazandığı taktirde Hadımköy'de yasaların müsaade ettiği ölçü ve çerçevede farklı, "interaktif" muhtarlık yapacağını kaydeden Şimşek, "Projelerimin başında azalık sistemini pasiflikten kurtarıp, her azanın aynı zamanda yaşadığı bölgelerin raportörü olmasını sağlayacağım. Hemen her hafta sonu azalarla vatandaşların yaşadığı sıkıntı ve sorunları masaya yatırmak için haftalık toplantılar yapılacak. Çünkü Hadımköy diğer mahallelerden farklı öneme sahip. Hem yerleşim bölgesi olarak hem de yıllık 2,5- 3 milyar Dolarlık ihracat potansiyeline sahip orta ölçekli bir sanayi bölgesidir. Bundan dolayı, azalardan gelecek raporları gerekli makamlara ileterek sorunlara çözüm bulmaya çalışacağım" ifadesini kullandı.
Muhtarlığın kutsal ve yüce bir makam olduğunu kaydeden Şimşek, "Muhtarlık sadece makamında oturarak ilmühaber imzalamak ve mühür basmaktan ibaret değildir. Muhtar mahallesinde aynı zamanda mülki ve idari amir konumundadır" dedikten sonra, şayet muhtar seçilirse muhtarlık görevinin nasıl yapılması gerektiğini icraatları ile göstereceğini sözlerine ekledi.

Kent YAŞAM / Salih SÜTLAN
 

Editör: Haber Merkezi