MEHMET DENİZ: STK’LAR EKONOMİK BAĞIMLILIK NEDENİYLE İŞLEVİNİ YERİNE GETİREMİYOR

Muhtarlar başta olmak üzere birçok dernek temsilcisininin bulunduğu kahvaltıya katılanlara hitap eden Mehmet Deniz sözlerine, saatlerin seçim nedeniyle geri alınmamasını eleştirerek başladı ve “Dünyadan ne kadar kopuk olduğumuzu görüyoruz. Bu durum ülkemizin 13 yılda nereye geldiğinin göstergesidir. Kahvaltıya davet ettiğimiz konuklarımız bile saat karmaşası yaşadı. Ülkemizde bunun gibi her şey birbirine girmiş, kurumlar asıl görevlerini yapamaz hale gelmiş durumdalar. Aynı şekşlde sivil toplum kuruluşları da işlevlerini yeteri kadar yerine getiremiyor .Çünkü ekonomik bağımsızlıkları yok. Ekonomik bağımszlıkları olmayınca, siyasi bağımsızlıktan da yoksun oluyorlar. STK’ların üyelerinin kişilerin can ve mal güvenliği olması gerekir. Hiç bir kurum ve kuruluşun arka bahçeleri konumunda olmamaları gerekir. Bu nedenle ekonomik bağımsızlık çok önemli” dedi.


“İKTİDARI ELİNDE TURAN AKP YÖNETİMİ VERMEK İSTEMİYOR”

Türkiye’nin borç batağına sürüklendiğini ifade eden Mehmet Deniz sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Ülkemizin 2002-2015 yılı borcu 370 milyar dolardır. İster inançlı ister inançsız olun, ister cumhuriyetçi ister padişahçı olun, ister alevi isterse sünni olun, o borç bizim ve onu biz ödeyeceğiz. Gidişat iyi değil. Halk 7 Haziran’da AKP’ye ‘artık seni tek başına iktidar yapmayacağız. Ülkedeki kutuplaşmaya son vereceğiz, diğer partilerle uzlaşarak koalisyon yapmak zorundasın’ dedi ama iktidarı elinde tutanlar ülkeyi getirdikleri durumdan dolayı yönetimi vermek istemediler. Bu nedenle Genel Başkanımızın tüm çabasına rağmen hükümet kurmamak için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. AKP dayatmasaydı ülkede bugün seçim olmayacaktı. Yolsuzlukları araştırma komisyonu kurulmasını istemediler, çünkü korkuyorlar. Hukuk yoksa yabancı sermaye ülkeye gelmiyor, güvenmiyolar. Doğal olarak yatırım da olmuyor. Yatırım olmayınca çocuklarımız iyi bir eğitim alamıyor. Anamuhalefet partisiyle bağdaşamıyorlar, MHP’’yle, HDP’yle bağdaşamıyorlar. Bırakalım bunları tüm kurumlarla kavgalı haldeler. Terör olaylarının ardı arkası kesilmiyor, devamlı şehit cenazeleri geliyor, ülke kaosa sürüklenmiş durumda, AKP hala iktidarı bırakmamak için direniyor. Ama korkunun ecele faydası yok. AKP lime lime dökülüyor. Kendi kendine çözülüyor. Bu iş bitti. 7 Haziran’da uğradıkların hezimetin daha kötüsüne 1 Kasım’da uğrayacaklar. Ancak bunun için en doğal demokratik vatandaşlık görevimizi yerine getirip, sandığa gitmeliyiz, başkalarını da gitmeleri için etkilemeliyiz. Ülkemizin kurtuluşu için, terörün bitmesi, şehit cenazelerinin gelmemesi, yoksulluğun, işsizliğin sona ermesi için mutlaka seçim sandığına gidip, oy kullanmamız gerek. Başka çaresi yok. Ülkeye hizmet etmek için mutlaka saraylarda oturmak gerekmez. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemizi kurtarmak için ne mücadeleler verdiğini biliyoruz. Onlar saraylarda oturarak bunları yapmadılar.”

BAŞKAN GENÇ: SİZ TEK BAŞINA İKTİDAR OLUNCAYA KADAR SEÇİM Mİ YAPACAĞIZ?

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de yaptığı konuşmada hayatında ilk kez Cumhuriyet Bayramı haftasında dört günlük tatil yapıldığına tanık olduğunu söyledi. İnsanların oy kullanmak yerine tatile gitmesi istendiği için böyle davranıldığını ileri süren Genç, tur şirketkerinin binlerce rezervasyon yapmasının da bunun bir göstergesi olduğunu söyledi. Genç, AK Parti’yi eleştirdiği konuşmasında şunları söylkedi:

“Mahalle maçı yapılırken bazen bazen topun sahibi olan çocuk, takımı yenilmişse maçın yeniden başlatılmasını ister. Başlatmazlarsa da ‘topu alır giderim’ diyerek mızıkçılık yapar.  Bunlar da öyleler. Yani sen tek başına iktidar oluncaya kadar bu ülkede seçim mi olacak? Bitti artık..! Yolun sonu göründü. Koalisyonsa koalsiyon kurulmalı. Ülkenin huzura, refaha, insanların işe ihtiyacı var. Biz her altı ayda seçim mi yapacağız. Bunun bir de ekonomik maliyeti var. Kabul edin artık. 13 yıldan beri iktidardaydınız ve halk artık sizi tek başına hükümette görmek istemiyor. 7 Haziran seçiminde de bunun mesajını açıkça verdi, anlayın artık” dedi.

Başkan Şükrü Genç’ten sonra milletvekili adayları ile Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak da bir konuşma yaparak 1 Kasım da mutlaka sandığa gidilmesini istediler.

CHP tarafından Büyükdere’deki Bosfor Restaurant’ta verilen kahvaltıya katılan mahalle muhtarları daha sonra CHP’li yönetici ve milletvekili adaylarıyla  üst kattaki Pileki Pide’de verilen kahvaltıda biraraya geldiler. Bu şekilde muhtarlar aynı gün üst üste iki kez kahvaltı yapmış oldu.

(Tuncay DAĞLI-Sarıyer Kent)

Editör: Haber Merkezi