Örgüt soruşturmasına ilişkin 17 sanıklı davada örgüt lideri olarak gözaltına alınıp ardından tutuklanan ve 5 ay sonra tahliye edilen Beşiktaş Belediyesi eski Başkanı Murat Hazinedar, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında önemli bir iddiada bulundu.

İmamoğlu İSKİ yatırımlarının açılışını yaptı İmamoğlu İSKİ yatırımlarının açılışını yaptı

HAZİNEDAR: İMAMOĞLU O İSMİ GENEL MÜDÜR YAPTI

Yenigünaydın'dan Özlem Uçar'a konuşan Hazinedar, "Örneğin; şu anda benim operasyonumda bulunan, aleyhime ifade veren birini büyükşehirde genel müdür yapmışlar. Düşünün yani, benim başkan yardımcım, Oğuz Kaan Salıcı’nın yardımcısı idi ilde, bana vermişti... Ben bunları paylaşmadım. Hiçbir kıymeti harbiyesi yok benim için ama düşünebiliyor musunuz?

Bana CHP, Oğuz Kaan Salıcı’nın ilden başkan yardımcısını veriyor, kendi il başkan yardımcısını, benimle birlikte dört sene belediye başkan yardımcılığı yapıyor, sonra ben görevimden  uzaklaştırıyorum, ona diyorlar ki CHP'deki o yapı, “Sen belediye başkanı olmak istiyorsan Murat Bey'e biraz salla.” O da gidiyor savcılığa, “Murat Bey FETÖ'cüdür” diyor... Mahkemeye geldi, “ben böyle bir şey demedim” dedi. Tutanaklara rağmen!… Beni FETÖ'yle suçlayan bu isim Merve Öztopaloğlu Küçükel! Benim dört yıl başkan yardımcılığını yapmış! Ben görevimden uzaklaştırılınca Beşiktaş Belediye Başkanlığına talip olmuş, gitmiş benim için FETÖCÜ diye savcılığa ifade vermiş!… Şimdi de Ekrem İmamoğlu bu ismi Genel Müdür olarak atadı." ifadelerini kullandı.

Editör: Anıl Kılıçlı