Yaşar Kemal Kültür Merkezi’ndeki panele; Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz,  Sarıyer Belediye Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun, CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Balcı ve Sevim Yalınkılıç, CHP’li siyasetçi Dr. Cengiz Alp, ADD Sarıyer Şube Başkanı Fahrettin Serdaroğlu, Türk Kadınlar Birliği Sarıyer Şube Başkanı Hülya Demir, CHP Sarıyer ilçe yöneticileri,
CHP üyeleri ve davetliler katıldı.



Türkiye kamuoyunun çok yakından takip ettiği Anayasa değişikliğinin, insanların sosyal, siyasi, hukuki ve özel yaşamlarında neleri değiştirip, hangi konularda farklı uygulamalar getireceğini anlatan eski Devlet Bakanı Önay Alpago, İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu ve İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Nazan Moroğlu, bu değişikliğin gerçekleşmemesi gerektiğini söylediler.
Panelin açış konuşmasını yapan CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Türkiye’nin ülke olarak çok zor bir dönem yaşadığını belirtip, içinde bulunulan olumsuzlukların tek sebebinin AK Parti iktidarı olduğunu söyledi. Daha sonra İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, eski Devlet Bakanı Önay Alpago ve İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Nazan Moroğlu, Anayasa değişikliğinin yaşamda ne gibi farklılıklara neden olacağını anlattılar.



Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de yaptığı konuşmada, parti olarak Anayasa değişikliğine neden “Hayır” denilmesi gerektiğinin halka çok iyi bir şekilde izah edilmesi gerektiğini vurguladı.

Tuncay Dağlı-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi