Ekşi Sözlük bugün itibariyle tekrar erişime açıldı. Aylardır erişime kapalı olan ancak farklı alan adlarıyla faaliyetlerini sürdüren sözlüğün bugün açılmasının nedeni olarak çarpıcı bir iddia öne sürüldü.

Etek giyen erkek öğrencilerin 23 Nisanına soruşturma Etek giyen erkek öğrencilerin 23 Nisanına soruşturma

İDDİA; İMAMOĞLU'NA YAKIN YAZARLAR UÇURULDU VE SÖZLÜK AÇILDI

X'te faaliyet gösteren 'Ankara Siyaseti' isimli sayfanın iddiasına göre Ekşi Sözlük yönetimi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek veren yazarları sözlükten sildi ve ödül olarak web site tekrar erişime açıldı.

Sayfada öne sürülen iddia şöyle;

"Ekşi Sözlük İmamoğlu’nu sildi, erişime açıldı 

Ekşi Sözlük bir süredir Ekrem İmamoğlu'nu destekleyen hesapları hiçbir gerekçe göstermeden sözlük tabiriyle "uçuruyordu". Kullanıcıların tepkisini çeken ve sözlükten açıklama bekleyen yazarlar hiçbir yanıta ulaşamamışlardı.

10 yıllık yazarların bile hesapları bir anda kapatılarak erişim engeli konulmuştu. Özellikle AK Parti adayı Murat Kurum ile ilgili başlık açan hesapların anında uçurulduğu ifade edildi. Ekşi Sözlük'ün bu uygulamasının sebebi kısa süre sonra anlaşıldı.

İmamoğlu'nu destekleyen hesapları hızla kapatan Ekşi Sözlük erişime açılarak ödüllendirildi. Bugün Ekşi Sözlük'ün uzun süredir yaşadığı erişim sorunu Ankara'dan bir dokunuşla sona erdirildi. Bu hamle yazarlar tarafından İletişim Başkanlığı'nın bir operasyonu olarak yorumlandı."

Editör: Anıl Kılıçlı