Misyonları dışında faaliyet gösteren birçok sivil toplum kuruluşu arasından şeffaflığıyla ve ayrım gözetmeksizin toplumun her kesimine verdiği hizmetlerle ezberleri bozan İlim Yayma Cemiyeti’nin Küçükçekmece Şube Başkanı Murat Gülep, gazetemize özel açıklamalar yaparak, daha bir yıl bile olmayan görev süresinde yılların aktifliğinin sergilendiği çalışmaları anlattı.

Kendisinin Küçükçekmece’nin bir evladı olduğunu önemle vurgulayan Murat Gülep, hem Küçükçekmeceli olması hem de geçmişte siyasi bir kariyerinin de bulunması nedeniyle halkı yakından tanıyan, vatandaşın dertleriyle yüksek empati kurabilmesiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Gülep, özellikle Küçükçekmeceli öğrencilerin maddi manevi yardımını üstlendiğini belirterek öğrencilerle ilgili sorumuza en samimi şekliyle “Murat abileri burada” yanıtını verdi.

F.A.K: İlim Yayma’nın amacı nedir?

16 Ocak 2023 itibari ile biz bu işi devraldık ilim yaymanın asıl amacı asıl yapması gereken İlim irfan anlamında öğrencilerimize destek olmaktır.

F.A.K: İlk işiniz ne oldu?

M.G: Küçükçekmece’de atıl kalmış 6 katlı bir binamız vardı burayla alakalı bir çalışma yaptık, daha kullanışlı daha fazla gençlerin kullanabileceği, irtibat kurabileceği bir alan olmasını sağlama açısından yönetim kurulumuzda yaptığımız ilk toplantıda böyle bir karar aldık.

“MAALESEF GELİŞİMİZLE BİRLİKTE BİR FELAKETLE KARŞILAŞTIK”

M.G: Ocakta geldiniz şubatta felaket yaşadık.. Ne olduğunu bile anlamadan bir kötü bir durum yaşandı, Allah bir daha yaşatmasın böyle bir deprem ülkemize. Biz İlim Yayma Cemiyeti olarak bu süreçte yaklaşık 100'e yakın çadır 50’ye yakın konteyner binin üzerinde de termosifon tedarik ettik.

Önümüzdeki hafta Gaziantep’te konteyner kentinin açılışına gideceğiz ve yaklaşık 4 ya da 5 tır gıda erzak battaniye ısıtıcı desteği sağladık.

Deprem bölgesinden gelen 14 ailemizin evinin tutulması, evinin eşyalarının koordine edilmesi evi ile alakalı burada yaşamla ilgili olan süreçte kaymakamlığımız ve sosyal yardımlaşmayla birlikte bir çalışmamız oldu. Ayrıca yine deprem bölgesinden gelen ve sınavlara hazırlanan öğrencilerimize eğitim desteklerinde bulunduk.

“BAĞIŞÇILARA GÖRMEDİKLERİ BİR ŞEFFAFLIK VAADEDİYORUZ”

F.A.K: yapılan yardımların nereye gittiği konusunda şeffaflıktan uzak bir algı var bağışçıları rahatlatacak ne söylemek istersiniz?

M.G: Tabi bu yaptıklarımızı yaparken hiçbir yerden yardım almadan yaptık yönetim kurulunda bulunan 20 arkadaşımızla birlikte çalışmayı yaptık ama onun haricinde bununla alakalı yapılacak her bağışta biz şunu yapmış oluyoruz; öğrenci bursu da alınmış olsa, kurban kesimi de olunmuş olsa ya da diğer faaliyetler ile alakalı ne çalışma yapıyorsak bağış yapan her arkadaşımızı bağış yaptığı yerle irtibatlandırıyoruz. Bağış yaptığı durumla ilgili mali anlamdaki durumu belirterek fotoğraflarla videolarla hiçbir tarafı incitmeden rahat bağış vermesini sağlıyoruz.

“GENÇLER GÖNÜL RAHATLIĞIYLA KAPIMI ÇALABİLİRLER”

F.A.K: Gençler sizin kapınızı çalıp direkt görüşebilir mi?

M.G: Murat abileri burada bu bölgede üniversite kazanıp gidemeyecek bununla alakalı üniversite sınavına düşünce fark etmeksizin bölgede olan bütün genç arkadaşlarımıza Hem üniversite noktasında hem üniversiteye hazırlık noktasında sonsuz desteğimiz var. İlim Yayma Cemiyeti 81 vilayette şubelenmiş her ilde yapılanması olan bir kuruluştur. Buradan bir kardeşim Batman'a gittiğinde de sahip çıkıyoruz, Urfa'ya gittiğinde de, Edirne'ye gittiğinde de…

“GENÇLERİMİZİ BAŞKA ODAKLARIN HEDEFİ YAPAMAYIZ”

F.A.K: Başka projeleriniz var mı?

M.G: Kötü işlere ulaşan gençlerin kurtulmasının tek yolu faaliyettir. Spor faaliyeti, eğitim öğretim faaliyeti. Biz Bu bölgedeki insanlar olarak sahip çıkmazsak kimin sahip çıkacağını bilemeyiz. Önümüzdeki eğitim döneminde İlim Yayma Cemiyeti olarak kurslarımız olacak. İlim Yayma Cemiyeti'nin her şubesinden Marifet Okulları okul döneminde ve yaz aylarında da kurslarla devam edecek.

“MARİFET OKULLARI YAZ KIŞ İLİM YAYACAK”

F.A.K: Biraz daha açabilir miyiz Marifet Okulları’nı?

M.G: Ortaokul ve lise düzeyinde ağırlıkla öğrenim gören kardeşlerimizi uygulanan ve her bir kademe için 2 yıllık müfredatı olan ve standardı belirlenmiş mekanlarda sağlanıyor. Programın bir yıllık müfredatı 25 uygulama haftası ile birlikte kış yaz kampları mevcut. Öncelikle maneviyat derslerimiz var ancak güncel Milli Eğitim Müfredatında dersleri de olan bir okuldur. 11 ile 14 yaş arasındaki gençlerimize çocuklarımıza yönelik olan bir programdır.

F.A.K: Nerelerde var?

M.G: Hemen hemen her ilçede var. 39 ilçede var Küçükçekmece şubemizde de inşallah Eylül ayı itibariyle bu çalışmamıza başlamış olacağız.

“MÜBAREK ZAMANLARIN BEREKETİNİ PAYLAŞIYORUZ”

F.A.K: Eğitim öğretim dışında neler yapıyorsunuz?

M.G: Küçükçekmece sınırlarında olması şartıyla bölge insanına desteklerimizi sunuyoruz. Küçükçekmece’de yaşayan 100 yetim kardeşimizi bayramda giydirip yüzlerinde bir tebessüm sağlayabilirsek ne mutlu bize. Ramazan ayında cemiyet olarak biz burada yaklaşık 2000 öğrenciye iftar ikram etmemiz nasip oldu.

“KABUĞUMUZDAN ÇIKTIK”

F.A.K: Önceki dönemlerde ne kadar para harcanmıştı, siz ne harcadınız?

M.G: Arkadaşlarımız daha çok eğitim üzerinde bir çalışma yapıyorlardı. Yönetim kurulları ağırlıkla eğitimci arkadaşlardan oluşan bir yapı vardı bizdeki yapılanma ise 20 kişilik yönetim kurulu üyesi 5 tane eğitimci arkadaşımız var, 15 iş insanı yani 5 arkadaşımız proje üretiyor 15 arkadaşımız mali anlamda desteğini sağlıyor.

Geçmişte harcanan miktarla ilgili bir şey söylemeyeyim ama bizim 7 aylık zamanda yaklaşık 4 milyon 200 bin lira gibi topluma destek olma anlamında çalışmamız oldu. Tamamen yönetim kurulundan.

Hem eğleniyorlar hem de öğreniyorlar Hem eğleniyorlar hem de öğreniyorlar

Dışarıdan aldığımız bir bağış yok. İlçemizdeki insanlara da duyuru yapmış olayım; ilçemizde gençlere birlikte destek olmamız gerekli. Bu gençler bizim yarın ilçemizi, ilimizi, ülkemizi yönetecek arkadaşlar. Bu bağlamda milletimizden desteklerini bekliyoruz. Fazıl Anıl Kılıçlı-Süleyman Çay/KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı