Silivri'de tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türkiye’de adalet, liyakat ve güvenilir devlet algısının ciddi şekilde zedelendiğini savundu.
İmamoğlu, “Alın teriyle, helalinden başarmaya olan inanç yerle bir edildi. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nde ‘çalışır, hak eder, kazanırım’ diyebilen kimse kalmadı” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni eleştiren İmamoğlu, “Bu zihniyet artık devletimizin geleceği için çok büyük bir zafiyet oluşturmaktadır. Üzülerek ilan ediyorum ki çürüme devasa boyutlara ulaştı. Sistem çöktü” dedi.
Güvenlikten istihbarata, tapudan nüfusa, üniversitelerden milli eğitime kadar birçok alanda güvenilirlik sorunu yaşandığını belirten İmamoğlu, “Tehlike çok büyük. Ülkemize ve devletimize sahip çıkmak zorundayız. Bu sistem değişmeli” çağrısında bulundu.
Mesajını “Herkes için, her yerde, önce adalet, önce hürriyet” sözleriyle tamamlayan İmamoğlu’nun açıklaması, siyaset gündeminde geniş yankı uyandırdı.