Büyükçekmece Kaymakamlığı, Büyükçekmece Belediyesi ve Büyükçekmece Bisiklet İhtisas Spor Kulübü işbirliğiyle gerçekleştirilen Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında ilk olarak 15 Mart Pazar günü Atatürk Kültür Merkezi'nde bir anma töreni düzenlendi.

Suna Pekuysal Salonu'nda düzenlenen Çanakkale Şehitleri'ni Anma etkinliğine Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat,Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ü temsilen Ahmet Şahin, Belediye Başkan Yardımcıları Selami İnce, Reşit Oral, Bayram Ali Üner, Belediye Meclis Üyesi Haluk Helvacıoğlu, Büyükçekmece Bisiklet İhtisas Kulübü üyeleri ve Büyükçekmece'den Çanakkale'ye pedal çevirecek 100 bisiklet sporcusu katıldı.

"SAVAŞ ZAFERİNİN ÇOK ÖTESİNDE"
Anma töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Ahmet Şahin, Çanakkale Zaferi ile ilgili çok şeylerin söylenebileceğini, ancak, Çanakkale Zaferi'nin bir savaş zaferinden çok daha farklı anlamları olduğunun altını çizerek; "Çünkü Çanakkale Zaferi bir liderin doğuşu, bir Cumhuriyetin varoluşudur. Cumhuriyetimizin temelleri Çanakkale’de atıldı. Sınırsız vatan sevgisinin, tüm savaş tekniklerini nasıl yenebileceğinin göstergesidir. Çanakkale sadece Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluşu değil, aynı zamanda esaret altında olan diğer milletlere de umut oldu. Çanakkale bizim varoluşumuzdur. Atatürk’ün bir lider olarak ortaya çıkışı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin başlangıcıdır. Büyükçekmece Belediyesi olarak bizler de bu bilinç doğrultusunda, Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılının şanına yakışır etkinliklerle zaferimizi kutlayacağız" dedi.

"CUMHURİYETE ÖMÜR BİÇMEYE KALKMASINLAR"
Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat ise konuşmasında, bugün sahip olduğumuz değerleri Çanakkale Zaferi’ne borçlu olduğumuzu savunarak şunları söyledi: “Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale Savaşı’nda elde ettiği başarı, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının ilk adımı olmuştur. Atatürk, “Size ölmeyi emrediyorum” emrini vermeseydi, bugün Türkiye Cumhuriyeti olur muydu? O’na inan Türk milleti Atatürk’ün arkasından giderek, Cumhuriyetin temellerini Çanakkale’de atmıştır. Bu açıdan Çanakkale Zaferi’ni gençlerimize çok iyi ve en doğru biçimde anlatmak zorundayız. Hiç kimse bu Cumhuriyete ömür biçmeye de kalkmasın. Cumhuriyetimizi 100 yıldır ayakta ve daha nice yüzyıllar ayakta kalacaktır.”

BAŞKAN AKGÜN'E TEŞEKKÜR
Büyükçekmece Bisiklet İhtisas Spor Kulübü Başkanı Hasan Terzi'de konuşmasında, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'e verdiği desteklerden ötürü teşekkür ederek, kulübün kuruluşu ve etkinlik programı hakkında bilgiler verdi. Anma törenin ardından 16 Mart Pazartesi günü Büyükçekmece Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle 100 bisiklet sporcusu Çanakkale'ye uğurlandı. Sporcular 2 gün pedal çevirdikten sonra 18 Mart Çarşamba günü Seddülbahir'deki anma törenine katılarak Büyükçekmece'ye geri dönecekler.
 

Editör: Haber Merkezi