“Yıldırım Lunapark” olarak bilinen, Kartaltepe ile Yıldırım mahallelerini birbirine bağlayan ve 4 ana caddenin birleşiminden oluşan bölgede yıllardır sönmeyen aydınlatmalar 6 aydır yanmayınca vatandaşlar isyan etti.
Bayrampaşa’ya bağlı Kartaltepe ile Yıldırım Mahallesi’nin Şehit Kamil Balkan Caddesi, Bilgehan Caddesi, Avasköy Yolu Caddesi ve Kemal Paşa Sokak’ın kesiştiği kavşakta ışıkların belediye tarafından kesilmesi vatandaşlar arasında soru işaretlerine sebep oldu. Mahalle sakinleri, “Aydınlatma direği üzerindeki tabelada ‘Bayrampaşa’nın gecesi gündüz gibi olacak’ yazıyor. Biz 6 aydır karanlıktayız. İşimizden, okulumuzdan evimize çocuklarımız zor dönüyor. Belediyenin sözleri tabelada mı kaldı?” diye sordu.

BELEDİYE GÖREVLİSİNDEN VATANDAŞA: ‘ARTIK BURASI AYDINLANMAYACAK’
“Yıldırım Lunapark” olarak bilinen bölgedeki aydınlatmaların belediye ekiplerince kesildiğini söyleyen vatandaşlar, “Buradaki ışıkları 6 ay önce belediye ekipleri kesti. Görevlilere ‘Neden ışıkları kesiyorsunuz’ diye sorduğumuzda, ‘belediye artık buranın elektriğini karşılamadığı için bölge aydınlanmayacak’ cevabını aldık. Bu kadar merkezi bir yerde ışığın yanmaması çok büyük bir ayıp” dediler.
‘HAVA KARARINCA EVİMİZE YÜRÜYEMİYORUZ’
Aynı direkte mobese kamerası olduğunu hatırlatan vatandaşlar, “Bu meydanda hırsızlık, gasp gibi olaylar olsa sorumluları nasıl bulunacak? Mobese kamerası çekmediği için biri zarar görürse hesabını kim verecek” diye sordu.
“Gece evimize giderken yürüyemiyoruz” diyen mahalle sakinleri, “Yıllardır burayı aydınlatan ve hiç kesilmeyen ışık bir anda kesilmesini anlayamadık” dedi.
‘GEZİ EYLEMLERİNE KATILDIK DİYE CEZA MI VERİLİYOR?’
6 aydır ışıksız kalan bölgenin Gezi eylemlerinde Yıldırım ve Kartaltepe mahallelerinde oturanların buluşma noktası olduğunu söyleyen bazı vatandaşlar ise “Biz burada Gezi Parkı için eylem yaptık diye mi ışıklarımızı kestiler? Bize ceza mı veriliyor” diye sordu.
Özgür Deniz KAYA-Kent Yaşam
 
Editör: Haber Merkezi