İBB Florya Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yemeğe Ak Parti İl Teşkilat Başkanı Celal Erdoğan, geçmiş dönem Bakırköy İlçe Başkanı ve İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı Mahmut Gürcan, Ak Partili Bakırköy belediye meclis üyeleri, mahalle birim başkanlarıyla üyeler katıldı.
“Kurulduğundan bu yana Bakırköy ilçe teşkilatına hizmet etmiş, gönül vermiş tüm yol arkadaşlarım hoş geldiniz” diyen eski ilçe başkanı, milletvekili aday adayı Mahmut Gürcan, Ak Parti il başkanına ve ilçe başkanına böyle geceyi düzenleyerek teşkilatı bir araya getirdiği için teşekkür etti. Seçim öncesi bir araya gelmenin çok önemli olduğunu belirten Gürcan, gelecek seçimlerin bu güne kadar olan seçimlerin en büyüğü olduğunu belirterek, “İnşallah 400 Milletvekili alıp, 7 Haziran’da Devlet Başkanlığı sistemi ile geçen seçimde yarım kalan işimizi tamamlayacağız” dedi.

“BÜROKRAT BİR PARTİ DEĞİL, SİVİL HALKIZ”
Bir Ak Partilinin en büyük hassasiyetinin seçimlerde teşkilatına sahip çıkması olduğunu ifade ederek konuşmasını sürdüren Gürcan, “Başbakanımızın söylediği bir cümle vardır. ‘Ben diyorum ki muhalefete halka git, o gidiyor notere. Biz halka gitme ihtiyacı hissetmedik, zaten biz halkın ta kendisiyiz. Bizim gidecek yerimiz yok biz zaten halkın içindeyiz. ‘Halka inmek gerekir’ diye bir söylem var. Bunu söyleyen bir siyasi partinin başarılı olmasının imkanı yoktur. Biz hiçbir zaman halka inmek gibi bir şey görmedik. Biz o halkla beraber yaşıyoruz çünkü. Bizim en büyük özelliğimiz bürokrat bir parti olmamız değil, sivil halk olmamızdır. Başarı o yüzden kendiliğinden geliyor. Vatandaşın elinden tutuyoruz, omzundan tutup sıcak temasta bulunuyoruz” diyerek geceye katılanlara teşekkür etti.
Yemekli toplantıda konuşan Celal Erdoğan, genel seçimlerin çok önemli olduğuna vurgu yaparak, “Bu aşamalara kurucu başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın liderliği ve her seçimde biz daha yukarıya taşıyan milletimizin desteğiyle geldik” dedi.

“BU SEÇİM BAŞKANLIK SİSTEMİNİN OLUŞTURULMASINI SAĞLAYACAK”

“Tayyip Erdoğan’ımızı almaya çalıştılar ama liderliği devam ediyor. Milletin desteğini elimizden almak için, bizim tahmin etmeyeceğimiz, rüyamızda görmeyeceğimiz şeyler yapıyorlar” diyerek konuşmasını sürdüren Erdoğan, “Bize zamanında deselerdi, HDP ile MHP aynı tarafta duracak, aynı noktaya hizmet edecek inanır mıydık? 2 sene önce paralel sizin başınıza musallat olacak dediklerinde hangimiz inanıyorduk? MHP ile CHP’nin 2009 yılından bu yana aynı çizgiye geleceklerine inanır mıydık? 2009 yerelde başlayıp, 2014’te tüm Türkiye çapına yaydılar bunu. Bugün 3 parti, MHP, CHP, HDP birlikte karşımızdalar. Geldiğimiz nokta karşımızdaki bu ittifakı yenme, çözüm sürecinin başarıya ulaşması ve başkanlık sisteminin oluşturulmasını sağlayacak bir seçim olacak” diyerek, geçirilen süreçler ve gelinen nokta açısından, bu seçimin çok önemli olduğunu belirtti.

“BAKIRKÖY ESKİDEN SAĞ PARTİNİN KALESİYDİ”
Bakırköy’ün ise eskiden sağ partinin kalesi olduğuna vurgu yapan Celal Erdoğan, seçime 2 ay gibi bir süre kaldığını ifade ederek, Bakırköy sokaklarında ev ev kendilerini anlatacaklarını, Türkiye’nin ‘Başkanlık Sistemi’ için gece gündüz demeden çalışacaklarını söyledi. Erdoğan, “Şairin dediği gibi; nefes almaya değil, nefes olmaya geldik” sözleriyle konuşmasını tamamladı.
Toplantının ev sahipliğini yapan Bakırköy AK Parti İlçe Başkanı Aysun Çeliker de geceye katılan tüm dava arkadaşlarına teşekkür ederek “Bizim Bakırköy’de birlikte kardeşliğe, arkadaşlığa, çıtayı yükseltmeye ihtiyacımız var. Destek için hepinizi çağırıyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.
Selvi SARITAÇ-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi