Metrobüs İstasyonlarını yaya ve engelli kullanımınıdaha kolay hale getirilmesi açısından daha konforlu hale getirecek çalışmalara bir yenisi daha ekleniyor. Bu kapsamda Avcılar-Sosyal Tesisler (İETT Kampı) Metrobüs İstasyonu da yenilenerek engelli ve yaya erişimi açısından konforlu hale getirilecek.
Bu amaçla; 53 metre uzunluğunda, 3 metre genişliğindeki mevcut yaya üstgeçidi yerine, 62 metreuzunluğunda, 3,5 metre genişliğinde yeni bir yaya üstgeçidi yapılacaktır.




Yeni üstgeçit yapımıyla, mevcut yaya üstgeçidinin D-100 Kuzey Yan yol üzerinde bulunan ayak vemerdiveninden dolayı tek şeride düşen yan yol 2 şerit olarak devam edebilecek ve kesintisiz trafik akışı sağlanacaktır. Yaya üstgeçidinden metrobüs istasyonu peron alanına erişim, 45 metreuzunluğunda ve %8 eğimli yaya rampası ile sağlanacaktır.D-100 Kuzey ve Güney yan yollarda 2 adet asansör yapılacaktır.
Daha önce, Peron üzerinde olan ve 3.5 metre genişliğindeki Peron Alanında konuşlanmış Turnikelerin yerleştirileceği yeni Platform yığılmayı önlemek için üstgeçitlebağlantılı olarak yukarı çekilecek ve 8 metre genişliğinde, 10 metre uzunluğunda inşa edilecektir.

Üstgeçit yenileme çalışmaları esnasında, mevcut yaya üstgeçidi kaldırılacağından Avcılar İETT Kampı Metrobüs İstasyonu 21 Eylül 2014 Pazar gününden itibaren, 45 gün süre ile hizmet veremeyecek ve geçici olarak kullanıma kapatılacaktır.

Senay Badur / Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi