Bakırköy CHP İlçe Örgütü, yayın yasakları için yaptığı eylemde Birgün gazetesinin manşetine dikkat çekerek “Özgür bir ülke için direniyoruz” dedi.

Eylem, Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP İlçe Başkanı M. Sait Yücel, Bakırköy Belediyesi Kent Konseyi, meclis üyeleri, partililer ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

M. Sait Yücel tarafından okunan açıklamada, son 4 yılda konulan yayın yasaklarının sayısının 150’ye ulaştığı açıklanırken, “Anayasal bir hak olan halkın haber alma hakkı sudan gerekçelerle engellenmektedir” denildi. Geçtiğimiz yıl yaşanan 17-25 Aralık sürecinin bugün AKP iktidarı eliyle kapatıldığını belirten Yücel, TBMM’de kurulan komisyonun çalışmadığını, görüşmelerin basında yer almasının yasaklanmasına karşı olduklarını kaydetti.

GERÇEK MEDYAYA SAHİP ÇIKMA ÇAĞRISI YAPILDI

AKP iktidarı tarafından 12 yıldır bir algı operasyonu yapıldığını ve gerçeklerin halktan saklandığını söyleyen Yücel, “Türkiye’de medyanın ağırlıklı bölümü yandaş medya olarak birçok bilgiyi ya yansıtmamakta ya da tahrip ederek yansıtmaktadır. Türkiye’de sadece yüzde 5-10’luk bir medya gerçekleri yazmaktadır. Böyle bir süreçte halkımızı gerçekleri yansıtmaya çalışan yayın organlarını iyi izlemeye, takip etmeye çağırıyoruz” diye konuştu.

“Türkiye’de yaşanan bir yolsuzluk varsa bunun mahkemelerde yargılanması gerekiyor” diyen Yücel, “Kapatılmaya çalışılan dosyalar halkımızın önünde açık açık ortaya çıkacak. Haziran’da yapılacak genel seçimlerde halkımız gereken cevabı AKP iktidarına gereken dersi verecek” dedi.

Yücel yasaklar koyarak özgürlüklerin hiçbir şekilde ortadan kalkmayacağını hatırlatırken, 17-25 Aralık tarihleri arasında Bakırköy’de çalışma yapacaklarını duyurdu.

Özgür Deniz KAYA-Kent Yaşam









Editör: Haber Merkezi