Seçimlere sayılı günler kala Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçim hazırlıklarını görüştüğümüz CHP İstanbul İl Başkanlığı Bilişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı aynı zamanda Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın Yardımcılığı’nı sürdüren Tayfun İşbilen, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın seçimlere ne şekilde hazırlandığını anlattı.

27 bin 861 sandık ve okul ve binasından oluşan 1834 seçim alanı bulunan İstanbul’da CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın bugün itibariyle belirlenmiş olan her sandıkta bir asil, bir yedek üye ve bir gözlemci görevlendirdiklerini belirten İşbilen, “1834 okulumuzda okul ve kat sorumlularımız belirlenmiş durumda. Bütün görevlilerimizin eğitimi de seçim gününe kadar devam edecek” dedi.

Seçim günü YSK'nın SEÇSİS'ine paralel bir yazılım ve organizasyon kurduklarını belirten İşbilen, “İlçelerimize gelen sandık sonuç tutanakları anlık olarak kendi geliştirdimiz sisteme aktarılacak ve YSK verileri ile karşılaştırıtalacak. Oluşabilecek hatalar anında yapılacak itirazlarla düzeltilecek. Seçim günü İstanbul'da 39 ilçe merkezimizde yaklaşık 300 veri giriş sorumlusu hazır olacak” diye konuştu.

‘OLASI HILELERE ANINDA MÜDAHALE EDECEĞIZ’

İşbilen konuşmasının devamında şunları söyledi; Bununla beraber İstanbul'da sandık başı verilerini toplamak için 2 bin bilişim gönüllüsü çalışacak. Tutanak oluşmadan bu verilere ulaşacağımız için her türlü olası hilelere anında gerekli müdahaleler yapılacak.Partimiz 10 milyon 231 bin 703 seçmenin oy kullanacağı İstanbul'da birinci parti, Türkiye'de iktidar olmak için gerekli çalışmaları tamamlamıştır. Türkiye'deki duruma gelince, 174 bin 240 sandıkta 53 milyon 741 bin 838 seçmen oy kullanacak.

‘HER SANDIKTA 3 GÖREVLİMİZ BULUNACAK’
7 Haziran’da sandıklardaki görevli sayısı hakkında da açıklamalarda bulunan İşbilen, “CHP olarak 174 bin sandığa 174 bin asil görevli, 174 bin yedek görevli ve her sandık için 1 gözlemci olmak üzere toplam 522 bin kişilik bir atama çalışması yaptık. Ortalama her sandıkta partimiz adına 3 görevli 7 Haziran’da sandık başında olacak. Onun dışında seçim günü verilerin toplanması ile ilgili bir çalışmamız var.

‘HER İLÇEDE AVUKATLARIMIZ OLACAK’
Seçim akşamı Türkiye genelinde 970 ilçede 15 binin üzerinde veri giriş sorumlusu çalışacaktır. Veri girişlerinin sağlıklı işlenmesi için veri giriş sorumluları bilgileri sandık sorumlularından alarak sisteme girme işlemini yapacaklar. Sandık sonuç verilerinin YSK tarafından karşılaştırılıp yapılacak olan usulsüzlükleri veri giriş sorumlularımız en aza indirmeyi ve anında müdahale etmemizi sağlayacak. Her ilçede bulunan avukatlarımız veri girişlerindeki hatalarla ilgili hukuki işlemleri yapmakla sorumlu olacaklar.
“KARARSIZLAR, KARARINI CHP’DEN YANA KULLANACAK”

8 Haziran’da CHP’yi nasıl bir gün bekleyeceğinin de yanıtını veren İşbilen, “Herkes 8 Haziran’da yaşanabilir bir Türkiye’ye uyanacak. Tüm anketler gösteriyor ki artık AKP’nin tek başına iktidar olması çok zor. Toplumsal, ekonomik, hukuki platformlarda yapılan tüm çalışmaların sonuçlarına göre de AKP’nin iktidar olması imkansız gözüküyor. Bu yüzden vatandaşlar, 8 Haziran’da her şeyin daha güzel olmaya başlayacağı ve yaşanabilir bir Türkiye’ye merhaba diyecekler. Bizim yaptığımız çalışmalarda CHP’nin oylarının yüzde 30’un üzerinde olduğu gösteriyor.

Kararsızların çok fazla olduğunu bildiğimiz için kararsızlar üzerine çalışmalar yapıyoruz. Yaptığımız çalışmalarda özellikle adaylarımızı ön seçim yöntemiyle belirlememiz ve seçim bildirgemizdeki kapsamlı çalışmalar nedeniyle kararsızların da dikkatini çektiğimizi düşünüyoruz” dedi.

“SADECE HDP DEĞİL TÜM PARTİLERİN MECLİSTE OLMASINDAN YANAYIZ”

HDP’nin barajı geçip geçmemesi konusuna da değinen İşbilen bu konuda da; “Medyada sürekli HDP’nin barajı geçmesi ile ilgili CHP’ye atıfta bulunanlar şunu bilmelidir ki; biz mecliste çok seslilikten yana olduğumuz için barajı geçmelerini isteriz. Sadece HDP’nin değil baraj sorununun ortadan kalkarak tüm partilerin mecliste söz sahibi olmasından yanayız. Ancak HDP’nin de kendi oyuyla barajı geçmesi bizim için önemli” dedi. Fidan UĞUR-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi