CHP Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Gökan Zeybek, Karadeniz sahilindeki Kısırkaya plajında yaz boyunca 48 kişinin boğularak yaşamını kaybetmesinin nedenini açıkladı.

AK Parti’li Meclis Üyesi Ebru Tekin’in Kısırkaya plajındaki boğulma olaylarıyla ilgili soru önergesi vermesi üzerine Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Sarıyer Belediye Meclis’nde yaptığı konuşmada Kısırkaya plajı ile ilgili bir yetki belirsizliği olduğunu söyleyen Gökan Zeybek, “Yerel seçimden sonar köylerin mahalle statüsüne geçirilmesiyle, daha önce köy muhtarlığı tarafından işletilen plajla ilgili olarak mülk sahibi Milli Emlak Müdürlüğü belirgin bir açıklama yapmadı. Bu nedenle sürecin ilçe belediyesi tarafından devam ettirilmesi konusuna açıklık getirilmeyince burada belirsiz bir durum yaşandı ve çok üzücü olaylar meydana geldi” dedi.

“MİLLİ EMLAK BU SORUNU ACİLEN ÇÖZMELİ”

Plajdaki boğulmalarla ilgili olarak herkesin insani ve vicdani sorumluluğu olduğunu söyleyen Zeybek şöyle devam etti:

“Kısırkaya’nın bu haliyle plaj olarak kulalnılması ve sürecin bu şekilde sürdürülmesi mümkün değil. Bu yaz orada 48 kişi boğuldu. Bu ölüm oranı, bazı yerlerde büyük protestolara neden olan bölgesel çatışmalarda ortaya çıkan insan kaybının üzerindedir. Boğularak ölenlerin çoğu da ailelerinin tek erkek evlatlarıydı. Özellikle yoksul ve emekçilerin çocuklarının, yüzme bilmeyenlerin, ücretsiz bir plajda denize girmek için ölüme koşarak gitmelerine göz yummak mümkün değildi. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan kararla plajdaki binalar Sarıyer Belediyesi tarafından yıktırıldı. Orada zabıta görevlendirmek de sorunu çözmüyordu. Çünkü bütün yaz boyunca jandarma görev yaptı. Artık burayla ilgili yetki tanımlanmasının hızla çözümlenmesi gerekiyor. Mülk sahibi Milli Emlak’ın bu sorunu bir an önce çözüme kavuşturması gerekir.” (Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)





Editör: Haber Merkezi