Partisinin seçim beyannamesi ve hedefleri hakkında görüştüğümüz Meltem Ünal Erzen, ekonomi, eğitim, sağlık, medya ve yargı alnındaki reformlarını anlatarak “Ülkemin gençleri, kadınları, memurları ve emeklileri hak ettiği gibi yaşayacak” diyerek, yaptıklarının yapacaklarının taahhütü olduğunu ifade etti.

“Yolsuzlukla mücadele, medya ve yargının bağımsız kılınması, ülkemizin üretim modellerinin değiştirilmesi, yenilenebilir enerji, programlı tarım ve ekonomi politikası, ülkemizin öz kaynaklarıyla teknoloji üretimi yapmasını sağlamaya yönelik bilimsel eğitim sisteminin kurulması, halkçı ekonomik politikaların uygulanması, kadınların, çocukların ve gençlerin hakları, çevre ve hayvanların korunması konularında Devrimciyiz” diyen Ünal Erzen, “Çoğulculuk, inanç ve kültürlere saygı konularında Demokratız. Cumhuriyet değerlerinin, temel insan hak ve özgürlüklerinin, kadın-erkek eşitliğinin, eşit yurttaşlığın, çağdaş ulus devletinin, ülkenin bölünmez bütünlüğünün, emeğin kutsallığının, laikliğin, demokratik hukuk devletinin ve doğanın korunması konularında Muhafazakarız. Ulusal değerlere bağlılık, sosyal devletin güçlenmesi konularında Ulusalcıyız. Ama her şeyden önce ve en önemlisi sonuna kadar özgürlükçü ve sonuna kadar Cumhuriyetçiyiz” dedi.

“Temelinde, kuvvetler ayrılığı, iktidarı denetleyen, yanlışlarını işaret edip halka bilgi sunan özgür basın, demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler ve hepsinin odağında tümünü denetleyebilecek bağımsız ve tarafsız yargı bulunan gerçek demokrasiyi inşa edeceğiz” diyerek, seçim bildirgesi hakkında bilgi veren Ünal Erzen, fırsat eşitliği ilkesine dayalı olarak herkesin yasal haklarına ve bu hakların güvencelerine eşit biçimde sahip olduğu, tarafsız ve bağımsız yargı organları yoluyla haklarını arayabildiği, yolsuzluklardan, eşitsizlik yaratan her türlü kayırmacılıktan ve rüşvetten arındırılmış bir toplum modeli inşa etmeyi hedeflediklerini belirterek, İç güvenlik paketinde kolluk güçlerine verilen, çerçevesi çizilmemiş silah kullanma yetkisi, mülki amire verilmiş gözaltı yetkisi başta olmak üzere tüm anti demokratik düzenlemeleri kaldıracaklarını ifade etti.


Vatandaşların toplumsal yaşama, ekonomik ve siyasal karar alma süreçlerine katılımları ve katılımcı demokrasinin geliştirilmesi açısından demokratik kitle örgütlerinin çeşitlenmesini ve güçlenmesini teşvik edeceklerini belirten Ünal Erzen, özellikle sendikalaşmayı destekleyeceklerini, sendikalaşma önündeki engelleri kaldıracaklarını, meşru müdafaa amaçlı, barışı korumaya yönelik ve yaşamsal olmayan tüm savaşları cinayet olarak kabul ettilkerini belirtti. Politikalarının, saldırı olmadığı taktirde, mutlaka barış olduğunun da altını çizdi.

“Ülkemizin komşularıyla çatışma içine girmesine yol açan mevcut yanlış dış politikayı terk edecek ve ‘’YURTTA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ’’ ilkesi çerçevesinde dış politikayı yeniden biçimlendireceğiz” diyen Anadolu Partisi 3. Bölge Milletvekili Adayı Meltem Ünal Erzen, Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan’ın yanında partinin kurucuları arasında yer almaktan onur duyduğunu, siyaset hayatına ve seçim çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğini belirterek,  canından can vererek, vatanı vatan yapan analarımıza minnettar olduğunu, tüm annelerin anneler gününü kutladığını ifade etti.

 “Yaşıyor kalbimizde, Atatürk güneş gibi. Parolamız ileri, Dünyaya örnek olsun, Çalışkan Türk gençleri” diyerek, kısa bir şiir okuyan Ünal Erzen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı da kutladı.

Selvi Sarıtaç

 

Editör: Haber Merkezi