Bayrampaşa’da Spor A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksi’nin aqua bölümünden yararlanmak isteyen vatandaşlar, çocuklarının cinsiyetine göre ayrıştırıldığını söyledi.

Spor kompleksinin yüzme programına ait broşürde yer alan bilgilere göre, 6 ile 12 yaş aralığındaki kız çocuklar annesi, erkek çocuklar ise babası olmadan aqua havuzuna alınmadığı ortaya çıktı. Broşürde, “18 yaş altı veli olmadan işlem yapılmamaktadır. Anne-kız ya da baba-oğul gelebilirler” denildi.

‘ÇOCUK VELİSİYLE AYNI CİNSİYETTEN OLACAK’

Adapark’ın yanında Şehit Kamil Balkan Caddesi üzerinde yer alan spor kompleksinde, 6-12 yaş aralığındaki çocuklar birlikte eğitim alabiliyorken, yetişkin programı olan aqua bölümüne velileriyle gelmek istediklerinde anne-kız, baba-oğul ayrımına tabi tutuldu.

Kadınların Salı ve Perşembe, erkeklerinse Çarşamba ve Pazar günleri kullanabildiği, hafta sonuysa kadınlarla erkeklerin farklı seanslarda kullandığı aqua havuzuna girmek isteyen çocukların velisiyle aynı cinsiyetten olma zorunluluğuna vatandaşlar tepki gösterdi.

‘BELEDİYE ÇOCUKLARIMIZA AYRIMCILIK MI YAPIYOR?’

Havuza çocuğuyla birlikte gelmek isteyen bir anne, “Benim havuza götürmek istediğim 8 yaşında oğlum var. Birlikte kaydolmak istediğimiz kadın arkadaşımın da 7 yaşında kızı var. Çocuklarımızla birlikte aqua havuzuna gitmek istediğimizde ‘sizin çocukları aynı havuza sokamıyoruz. Kız çocuk annesiyle kadın havuzunu kullanabilir, sorun yok. Ancak sizin oğlunuzu bayan aqua havuzuna alamıyoruz. O sadece babasıyla erkek havuzuna gelebilir’ dediler. Buradan yetkililere sesleniyorum: İBB’ye ait bir yerde çocuklarımıza haremlik selamlık mı uygulanıyor?” diye sordu.

YETKİLİ: ‘SOYUNMA KABİNİ YOK’

Telefonla ulaştığımız spor kompleksi yetkilisi de bu durumun gerekçesini, “Aqua havuzumuzun soyunma odasında kabin yok. Kız çocuklar erkek soyunma odasında, erkek çocuklar kadın soyunma odasında soyunamayacağı için böyle bir uygulamamız var” şeklinde açıkladı.

1 saatlik seansların 70 kişiyle sınırlandırıldığı aqua havuzundan yararlanmak isteyen 13 yaş üzerindeki yetişkinlerden tam 10 TL, öğrenci 7,5 TL ücret alınıyor. 13 yaşın altındaki çocuklarsa baba-oğul, anne-kız olarak ücretsiz giriş yapabiliyor.

(Kent Yaşam)










Editör: Haber Merkezi