Bağımsız Doğa Hayvan aktivistleri ‘Veganizim Özgürlüktür’ adlı grup, Beyoğlu Galatasaray’da kurban kesilmesini protesto ederken, eylemcilere karşı çıkan bir vatandaş ise tekbir getirip, karşı prorestoda bulundu.

Bayramın birinci günü saat 13:00’da Galatasaray’da bir araya gelen yaklaşık 20 kişilik grup, “Bütün hayvanlar birer çocuk, çocukları öldürmeyin yazılı” pankart taşıdılar.


Bağımsız Doğa Hayvan aktivistleri ‘Veganizim Özgürlüktür’ adlı grup, Beyoğlu Galatasaray’da kurban kesilmesini protesto etti.

Galatasaray’da, saat 13.00’te toplanan yaklaşık 20 kişilik grup, “Bütün hayvanlar birer çocuk, çocukları öldürmeyin” yazılı pankart açtı. Taşıdıkları dövizlerle hayvanların kesilmemesini isteyen grup adına açıklama yapan Sarıyerli aktivist Kazım Çağın, “Bu yıl Kurban Bayramı’nın birinci günü, Dünya Hayvanları Koruma Günü ile çakıştı. Bu katliamlar dinimizde yoktur. Araştırsınlar, dünya ülkelerine baktığımız zaman en çok işkence, tecavüz ve katliam yapan ülkeler Müslüman ülkelerdir. Bu bir çelişkidir” dedi.

Bu arada eylemcilerin getirdiği iki köpek çevredekilerin ilgi odağı oldu. Köpeklerden biri ağzıyla döviz tutarken, diğeri yanındakilerle çeşitli oyunlar oynadı.


EYLEME KARŞI PROTESTO

Öte yandan eylemcilerin yanına gelen bir vatandaş yapılan protestoya tepki gösterdi ve “Müslüman olun. Hayvan haklarını korumayla, kurban kesme arasında bir bağlantı yotur” dedi. Hayvanseverlerle, vatandaş arasındaki tartışmayı sivil polisler önledi. Vatandaş eylem yerinden uzaklaştırılırken, tekbir getirip, tek kişilik karşı eylemini sürdürdü. (Haber-Kamera: Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)


Editör: Haber Merkezi