Her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası nedeniyle Sarıyer’de düzenlenen kahvaltılı toplantıda kamuoyunun her zaman görmek istediği, birlik, barış ve dostluk içeren bir tablo oluştu.

Kaymakamdan belediye başkanına, siyasi parti başkanlarından, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine kadar ilçenin geniş tabanlı protokolünün katıldığı kahvaltıda yapılan konuşmalar, Sarıyer’in geleceği adına ümit verdi.

TÜRK KIZILAYI GENİŞ BİR YÖNETİCİ KADROSUNU BULUŞTURDU

Türk Kızılayı Sarıyer Şubesi tarafından bu sabah İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait İstinye’deki sosyal tesislerde bir kahvaltı verildi. Yaklaşık 200 kişinin bulunduğu kahvaltıya bir ay önce Sarıyer’de göreve başlayan Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Şükrü Genç, Türk Kızılayı Sarıyer Şube Başkanı Osman Güloğlu, AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar, CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz, MHP İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç, Belediye Meclisi Başkanvekili Hüseyin Coşkun, CHP Meclis Üyeleri, AK Parti Meclis Üyeleri ve ilçe yöneticileri, ÇYDD Başkanı Gül Çağlayan, Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi İsmail Erdem, eski Belediye Başkan Yardımcıs ve Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Ayber, Sarıyer SGK Müdürü Gamze Pak, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, Gençlik ve Spor Müdürü Namık Şişman, Tarım Müdürü Yavuz Acar, İlçe Müftüsü Arif Cevlek, Sarıyer Spor Kulübü Başkanı Saffet Akkoyun ve yönetim kurulu üyeleri, eski BBP İlçe Başkanı Hüseyin Koç, İstinye Hastanesi Başhekimi Dr. Osman Kiraz muhtarlar ve Türk Kızılayı yöneticileri katıldı.

OSMAN GÜLOĞLU KURUMUN İCRAATLARINI ANLATTI

Sıcak ve samimi bir ortamın oluştuğu kahvaltıya gelenleri Türk Kızılayı Sarıyer Şube Başkanı Osman Güloğlu ve yönetim kurulu üyeleri kurumun rozetini takarak karşıladı.

Kahvaltı devam ederken aynı zamanda protokol mensupları tarafından konuklara hitaben konuşmalar yapıldı. Adnan Ayber’in sunuculuğunu üstlendiği toplantıda Osman Güloğlu Türk Kızılayı Sarıyer Şubesi’nin faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi.

ŞÜKRÜ GENÇ; “HER TÜRLÜ İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ”

Belediye Başkanı Şükrü Genç, Türk Kızılayı’nın çalışmalarını överken, göreve yeni başlayan Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin’e, belediye olarak her kurumla Sarıyer için ortak çalışmaya ve işbirliğine hazır oldukları mesajını verdi. Başkan Genç’in bu mesajı, toplantıya katılanlara 30 Mart yerel seçim öncesi Sarıyer’de yaşanan ve yerel yönetimin her kademesini etkileyen siyasi çekişmeyi hatırlattı.

KAYMAKAM BİLGİN: “SARIYER’İN ANADOLU’YA ÖZGÜ YAŞAMI KORUNMALI”

Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin ise konuşmasında Türk Kızılayı’nın yalnızca Türkiye’de değil tüm dünyada yaşanan doğal afet, savaş, kıtlık ve sorunlardan etkilenen insanlara yardım elini uzattığını söyledi. Bilgin Sarıyer’de bir ay önce göreve başladığını ve geçen süre içinde yaptığı gözlemleri anlatıp, Anadolu havasını gördüğü bu ilçenin özgün yapısının bozulmadan korunduğunu ve bunun devam etmesi gerektiğini vurguladı.

UZUN SÜREDEN BERİ BÖYLE BİR BİRLİKTELİK YAŞANMAMIŞTI

Kahvaltıda protokol masasını Kaymakam Bilgin ve Belediye Başkanı Şükrü Gençle birlikte AK Parti, CHP, MHP, DSP İlçe Başkanları, eski BBP İlçe Başkanı, Osman Güloğlu, Adnan Ayber, Mehmat Akdağ paylaştı.

Kahvaltı bittikten sonra Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Şükrü Genç, meclis üyeleri ve muhtarlar bir süre daha aynı masayı paylaşıp samimi, sohbette bulundular.

Türk Kızılayı sayesinde, Sarıyer’de uzun süreden beri ilçenin tüm protokol mensuplarının aynı çatı altında buluştuğu bir toplantı gerçekleştirilmiş oldu. Kamu yöneticileri ile siyasilerin verdikleri mesajlar ise bundan sonra Sarıyer’in menfaatlerinin siyasi parti menfaatlerinin önünde tutulup, kısır çekişmelerden uzak kalınacağı mesajını verdi. (Haber: Tuncay DAĞLI)

TOPLANTIDAN GÖRÜNTÜLER
---------------------------------------------



















Editör: Haber Merkezi