Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kan ve organ bağış kampanyası nedeniyle düzenlenen etkinlik kapsamında önce okulun konferans salonunda bilgilendirme yapıldı. Okul Müdürü Faruk Genç tarafından, yapılan etkinlikler, öğrencilere sağlanan bilimsel, sosyal ve kültürel imkanlar ile verilen sağlık eğitiminin mesleki önemi anlatıldı.

Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin de yaptığı konuşmada, sağlık alanında eleman yetiştiren bu tür okulların ülkemizdeki önemini ifade ederken, Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Sarıyer için özel bir yeri olan eğitim kurumu olduğunu söyledi.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve etkinliğe konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’in de konuklara hitap ettiği konuşmalardan sonra etkinlik okul bahçesinde devam etti.

Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halk oyunları ekininin beğenilen gösterisinin ardından kan ve organ bağış kampanyasına ait stand ve ünitelerin açılışı gerçekleştirildi. Bu arada görevde olmadığı zamanlarda okul bahçesinde park edip, öğrencilerin uygulama yapması için kullanılacak olan 112 Acil Servis’e ait ambulansın da tanıtımı yapıldı. Daha sonra konuklara geleneksel bulgur pilavı ve ayrandan oluşan ikramda bulunuldu.

Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kan ve organ bağış kampanyasına AK parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar, Kaymakamlığa bağlı daire müdürleri, Türk Kızılayı Sarıyer Şube Başkanı Osman Güloğlu, İlçe Sağlık Müdürü Asuman Kerem Şıralı katıldı. Tuncay DAĞLI-Sarıyer Kent)

 

Editör: Haber Merkezi