Hava sıcaklıklarının, hafta boyunca hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri civarına, Marmara ve Ege bölgeleri ile Batı Akdeniz’de normallerinin altına kadar düşeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre; Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri Türkiye genelinin tamamına yakını yağışlı geçecek. Yağışlar, Perşembe günü kuzey ve doğu bölgelerde etkili olduktan sonra etkisini azaltacak ama soğuk hava etkili olmaya devam edecek. Yağışlar genellikle karla karışık yağmur ve kar, Doğu Karadeniz kıyıları ve Akdeniz kıyı kesimi ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve sağanak şeklinde olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, fırtına uyarısı da yaptı. Buna göre; Batı Karadeniz'de fırtına Pazartesi günü akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayacak. Marmara Bölgesi Pazartesi günü öğle saatlerinde, Kuzey Ege Pazartesi günü sabah saatlerinde, Güney Ege Salı sabahı şiddetli rüzgarın etkisi altına girecek. Fırtına, Çarşamba günü akşam saatlerine kadar aralıklarla etkili olacak.

Editör: Haber Merkezi