CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 6. Sarıyer Barışa Çağrı Festivali’nde yaptığı konuşmada kullandığı, “Ülkemiz çok güzel kötü olan politikacılar” cümlesiyle hiç bir siyasetçinin üzerine alınmayacağı bir eleştiride bulundu ve salonu dolduran yüzlerce kişiye de ‘acaba kimi kast ediyor?’ dedirtti.

6. Sarıyer Barışa Çağrı Festivali Maslak TİM Show Center’de gerçekleştirildi. Arya ve dans gösterisinden sonra Sarıyerli vatandaşların barış mesajlarını içeren VTR sunumu yapıldı. Ardından çeşitli dillerde şarkılar söyleyen Barış Orkestrası muhteşem bir konser verdi. İnanç önderlerinin barış mesajları ise izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı.

KILIÇDAROĞLU BARIŞ FESTİVALİNDE AYAKTA ALKIŞLANDI

Festival etkinliklerinin başlamasından bir süre sonra ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu salona geldi. Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları da protokol koltuklarındaki yerlerini aldı. Kılıçdaroğlu’nun  salona gelmesiyle ayağa kalkan izleyiciler uzun süre alkışlayıp, tezahüratta bulundular.


TUNCAY ÖZKAN’A BÜYÜK İLGİ

Bu arada Kılıçdaroğlu’ndan önce kızı Nazlıcan Özkan’la salona giren gazeteci Tuncay Özkan da uzun süre alkışlandı. İzleyicileri selamlayan Özkan’ın, gördüğü ilgi karşısında duygulanıp, gözlerinin dolduğu görüldü.

MAZLUM ÇİMEN-ŞAFAK PAVEY DÜETİ

Sanatçı Mazlum Çimen’in CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Şafak Pavey’le sahne alıp, birlikte Barış Güvercini Türküsü’nü söylemesi ise gecenin en beğenilen ve alkışlanan anlarından oldu.

Barış şarkılarının söylenip, tüm dünya insanlarına barış mesajlarının verildiği festivale katılanlara hitaben konuşma yapan Belediye Başkanı Şükrü Genç sözlerine dağılan Yugoslavya’da çıkan iç savaş sırasında evsiz ve ülkesiz kalan bir çocuğun o dönem söylediği duygu yüklü cümleleri okuyarak başladı. Genç şunları söyledi:

BAŞKAN GENÇ: “SARIYERIMIZ HER DINDEN, MEZHEPTEN, INANÇTAN INSANIN YAŞADIĞI BARIŞ ILÇESIDIR”

“Öncelikle, savaşlar olmasın, çocuklar ölmesin diyorum.. Ama ne yazık ki, dün olduğu gibi bu gün de Dünya Barış Günü’nde saldırgan güçlerin kan gölüne çevirdiği dünyanın birçok yerşnde hüzün ve zulüm  var. Asya’da, Afrika’da, Ortadoğu’da ve İslam coğrafyasında gözyaşları maalesef dinmiyor. Bizim de topraklarımız barış umuduna dökülen gözyaşlarıyla dolu. Barış çığlıkları atanlar zaman zaman asılmadı mı? Barış türküleri söyleyenkler zaman zaman yakılmadı mı? Barış güvercinini vurmadılar mı? Bir yerel yönetci olarak, bir yurttaş olarak yaşanan acıları ben de yüreğimin derinliklerinde hissediyorum.

Bu akşam 6. Sarıyer Barışa Çağrı Festivali’ne ev sahipliği yapıyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bunun benim için ayrı bir önemi var. Çünkü Sarıyerimiz her dinden, her mezhepten, her inançtan insanımızın yıllardır yan yana yaşadığı bir barış ilçesidir. Bu mozaikte yaşamak bizim için büyük bir mutluluk ve övünç kaynağıdır.”

Başkan Şükrü Genç konuşmasının sonunda izleyicilerden barış ıslıkları çalmalarını istedi ve salon bir anda ıslık sesleri ile çınladı. Genç daha sonar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sahneye davet etti ve konuşmasını yapması için mikrofonu uzattı.

CHP olarak barıştan yana bir gelenekten gelindiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, siyasetin istenildiği zaman barışı sağlaraken, istenildiğinde de barışı bozan bİr alan olduğunu belirtti ve barıştan yana bir siyaset izlenilmesi gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, bu anlamda politikacıları da eleştirip şunları söyledi:

KILIÇDAROĞLU: “SIYASET BAZEN BARIŞI BOZAN, INSANLARI AYRIŞTIRAN BIR ALAN OLABILIYOR” 

“Çocuklarımızdan güzel şarkılar, ozanımızdan ve Şafak Pavey’den güzel türküler dinledik. Eminim bu saatte bir politikacıyı da dinlemek istemezsiniz. Biz barışı seviyoruz. Sevdiğimiz de çocuklarımıza barış ismini vermemizden belli. Bütün inançların ortak adıdır barış. Ama barışı bozan da yine biziz. O zaman barışı sağlamak için çaba harcayacağız. Kendi ülkemizde de, dünyada da  barışı sağlayacağız. Mustafa Kemal Atatürk ‘savaş zorunlu olmadıkça bir cinayettir’ demiştir. Barışı en güzel seslendiren bizim türkülerimizdir. Çünkü türkülerin dili evrenseldir. Anlasanız da anlamasanız da ezgisi gereken mesajı verir. Her bölgemizden ayrı türkü yükselir. Ülkemiz kültürel açıdan, inanç açısından çok zengindir. Farklılıkları zenginlik olarak görüp, özümsersek barışı sağlarız. Siyaset ise bazen acımazsız bir alan olabiliyor. Barışı bozan, insanları ayrıştıran bir alan olabiliyor.  Ama barışı sağlayan bir alan da olabilir. Biz barışı sağlayan bir gelenekten geliyoruz. Hep beraber barışı sağlamak ve çocuklarımıza güzel bir dünya bırakmak zorundayız. Aslında bizim her şeyimiz var. Ülkemiz çok güzel, insanımız da çok güzel. Emin olun kötü olan politikacılardır. Biz barıştan yana kardeşlikten yana olursak barışı sağlarız.”

GENÇ’TEN KILIÇDAROĞLU’NA BARIŞ SEMBOLÜ ZEYTİN FİDESİ

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını tamamlamasından sonra Belediye Başkanı Şükrü Genç kendisine bir anı plaketiyle birlikte zeytin fidesi armağan etti. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler salondan ayrılırken etkinliklere ara verildi. Sertap Erener’in rahatsızlığı nedeniyle katılamadığının açıklandığı festival Sarıyer Halk Dansları grubunun gösterisi ve Ladik Gençlik ve Çocuk Korosu konseriyle son buldu. (Tuncay DAĞLI-Özgür Deniz KAYA)

Editör: Haber Merkezi