Gençlik yıllarından beri CHP saflarında siyaset yapan İş Kadını Muradiye Albayrak Şit CHP İstanbul 2. Bölgeden Milletvekili Aday Adayı oldu. CHP Bayrampaşa İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen adaylık toplantısında bir konuşma yapan CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Muradiye Albayrak Şit, “Kadın erkek eşitliğine sonuna kadar inanmış, sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini benimsemiş, özgürlük adalet, eşitlik ve dayanışmanın insanlık onuru için vazgeçilmez değerler olduğunu bilen bir anne olarak partimden milletvekili aday adayıyım” dedi ve şöyle devam etti:

“Siyasete atılma nedenim çocuğum ve çocuklarımızın, yani geleceğimizin cehaletin karanlığına doğru götürülmeye çalışıldığını görmüş olmamdır. Bu nedenledir ki ideolojime en uygun olan, kurucusunu daime kendime yol gösterici olarak aldığım ve bir kadın olarak daima minnettar olduğum laik Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Kurucusu CHP’nin ilk Genel Başkanı Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal'in partisinde mücadeleye başladım.”
‘CHP YAĞMURUNDA ISLANMAYANLAR, CHP GÜNEŞİNDE ISINAMAZ’
“Bu partide emek en yüce değerdir. Bir anne ve kadın olarak partimin başarısı için Tuzla'dan Silivri'ye kadar ayak basmadığım yer kalmamıştır. Demokrasinin olmazsa olmazı halkın kendi temsilcilerini seçebilme hakkının partime yakışan bir şekilde ön seçimle belirleniyor olması bu dönemde bizleri yani parti üyelerini birbirine daha yakınlaştırmış ve yoldaş olma bilincini daha da anlamlandırmıştır. CHP’nin Genel Merkezi’ndeki yöneticilerimizi aldıkları bu karardan ötürü tebrik etmek isterim. Fakat CHP yağmurunda ıslanmayanların, CHP güneşinde ısınmalarını da doğru bulmadığımı sözlerime ilave etmek isterim.”

‘TÜRKİYE KADINLARLA ÖZGÜRLEŞECEK’
“Bizler kadını insan olarak gören bir toplum için mücadele vereceğiz. Kadın anne olduğu için eve kapatılamayacak. Hem üreten hem de anne olacaktır. Genç kadınlara daha çok kreş ve bakım evi seçenekleri sunulacak. Kadınlarımızı toplumun dışına değil içine doğru iteceğiz. Daha özgür bir Türkiye’yi kadınlar getirecek. Eşitsizliğin ve yoksulluğun en büyük mağdurları çocuklardır. Çocuklarımız için sağlıklı beslenebildikleri, spor ve sanatla uğraşabildikleri eğitimde fırsat eşitliği sağlanmış bilimsel ve deneysel öğretim biçimi baz alınmış, milli eğitim politikaları geliştireceğiz. Ümmet değil, özgür beyinler ve bireyler yetiştirmek için mücadele edeceğiz. Gençlerimizin siyasal ve toplumsal baskı altında olduğu bu dönemde, ‘Bizden değilsen işsiz ve yoksulsun’ diyen bu zihniyete ‘dur’ diyeceğiz!

Tüm kalbimle inanıyorum ki 29 Martta sandığa gidecek, partimize emek vermiş kadın ve genç adayları tercih edeceksiniz. Örgütün ve örgütlülüğün gücünü göstereceğiz.
Desteğiniz için şimdiden şükranlarımı sunuyorum. Benim için çok önemli bu günde beni yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. İyi ki varsınız .
Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi! Yaşasın tam bağımsız Türkiye!” (Fidan UĞUR-Kent Yaşam)

 
Editör: Haber Merkezi