İstanbul Boğazı’nda zaman zaman akın eden balık sürüsünden nemalanmak isteyen oltacılar canlarını tehlikeye atarken, kazalara neden olabilecek riskli ortamlar da yaratıyorlar.

Geçtiğimiz günlerde lüfer akını olduğunu öğrenen oltacılar, küçük teknelerle boğazın orta yerine kadar gidip, hobilerini gerçekleştirmeye çalıştılar. İrili ufaklı onlarca tekne boğazın ortasında birikince, boğazdan geçen dev gibi gemiler ilerlemekte güçlük çekti. Kendilerine yol açmak için sirenlerini çalıp, teknelerin kenara çekilmesini isteyen gemi kaptanları, özellikle Kireçburnu önünde zorluk yaşadılar.

Balıkçılar bu tür olayların pek fazla yaşanmadığını, daha çok haftasonları oltayla balık tutanların küçük balıkçı tekneleriyle boğaza açılınca sorun yaşandığını belirttiler.

Sarıyerli vatandaşlar ise bu türlü durumlarda kaza yaşanmamasının büyük şans olduğunu belirtip, “Birkaç tane balık tutmak için boğazın orta yerine giden onlarca tekne, gemiler için risk oluşturuyor. Bunun önlenmesi gerekir” dediler. (Tuncay DAĞLI) 






Editör: Haber Merkezi