İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Bihlun Tamaylıgil Seçim İrtibat Ofisi Küçükçekmece Sefaköy Meydanı’nda açıldı. Açılışa, CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, CHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Dursun Zengin ile ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları üyeleri, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekilleri Adayları Zeynel Emre Öztürk, Eren Erdem, Sibel Özdemir ile yüzlerce partili katıldı.

Açılışa katılan partililere yönelik söz alan CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Bihlun Tamaylıgil, partililere, değerli misafirlerim, arkadaşlarım, milletvekillerim, can yoldaşlarım ve değerli Küçükçekmeceliler diye seslenerek şunları söyledi; Bir yola çıktık, bu yolumuz aydınlık yolu olacak, bu yolumuz iktidar yolu olacak. Bu yolumuz Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun başbakan olup, Türkiye’ye doğruluğu, dürüstlüğü, demokrasiyi insan hakları, kardeşlik ve sevgiyi yaşatacak günler olacak. İyi ki varsınız.

Sevgili İlçe Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ben ikinci bölgede milletvekili iken de her zaman üçüncü bölgedeydim. Bir çekim oldu bugün de üçüncü bölgeden aday olmak nasip oldu. Burada olmaktan, örgütümüzün bir neferi olmaktan her zaman gurur duydum, gurur duymaya devam edeceğim. Bugün burada olan tüm dostlarımıza ve partililerimize yürekten teşekkür ediyorum. Artık Kuvayi Milliye Zamanı, Artık CHP’nin iktidar zamanı. Bir gerçek var ki CHP’nin dikeceği bayrak ve onun mücadelesiyle olacak.


Türkiye’de parlenmenter sisteme yok etmeye çalışan bir yönetimle karşı karşıya olduklarını söyleyen CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Bihlun Tamaylıgil, “ Bugün ülkeyi yönetenler ve bu ülkenin başbakanı, ‘Beni yok edin’ diye oy istiyor. Cumhurbaşkanı’nın adına beni yok edin diyen bir başbakan var. Parlementer sistemi yok etmeye çalışan ama demokrasiden alacağı cevabı hiçbir zaman unutmayacağı bir yönetimle karşı karşıyayız. Biz hiçbir zaman kaba kuvvetle, silahların gölgesinde hak aramayı kabul etmedik. Önümüzde sandık var.

Sandıkla, halkın iradesiyle iktidara yürüyen bir Cumhuriyet Halk Partisi var. Ekonomi düzelir, ekonomide niyet kime hizmet olacaktır? Vatandaşa mı yandaşa mı? Biz vatandaşa hizmet edecek, vatandaşımızın yüzünü güldüreceğiz. Yarın anneler günü. Hayatta en değerli varlıklarımız, annelerimizin ülkesine olan sevgisinden hiç kimsenin şüphesi olmasın. O anneler ki kıyafeti ne olursa, etnik kimliği, mezhebi ne olursa olsun vatanını kendi evladı gibi seven anneler. İşte bu anneler Cumhuriyet Halk Partisi’ne sahip çıkacak ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyacak. Buradan tüm annelerimiz gününü kutluyor, ellerinden hürmetle öpüyorum. Biz mücadelemizi başlattık. Halkımızla el ele olacağımız ortamda oy istiyecek, önümüzdeki dönemde verdikleri oyları helal ettireceğiz. Benim öyle bir ailem var ki neferi olduğum bu aileyi hep birlikte iktidara taşımak dileğiyle hepinize sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine sonuna kadar sahip çıkacağımız sözünü veriyorum” dedi.


Açılışa katılan belediye başkanları ve milletvekili adaylarının kısa konuşmalarının ardından halk Sanatçıları Kemal-Orhan Kardeşlerin seslendirdiği Rumeli Şarkılarıyla halay çeken partililer ‘Başbakan Kemal Kılıçdaroğlu’, ‘Yaşanacak Bir Türkiye haydi oylar CHP’ye’ şeklinde slogan attılar. Fidan UĞUR-Kent Yaşam

 

Editör: Haber Merkezi