İstanbul'da acı bir olay yaşandı. İddiaya göre bir kişi polisten kaçarak bisikletli bir vatandaşın ölümüne sebep oldu.

Kadıköy Bostancı sahil yolunda polis kontrolünden kaçtığı iddia edilen otomobil sürücüsü, yolun karşısına geçmek isteyen bisikletliye çarptı. Kazada bisiklet sürücüsü Doğanay Güzelgün hayatını kaybetti. Doğanay Güzelgün'ün vefatının ardından olayın yaşandığı bölgede sürücülerin yarış yaptığını iddia eden vatandaşlar sosyal medyadan tepki gösterdi. Kazanın yaşandığı sırada Güzelgün'ün yakınında olan bisikletli arkadaşı, yaptığı açıklamada "Acı bir fren sesi duyuldu ve karşıya geçen Doğanay abimize çarpıp öldürdü. Geride 3 polis çevirmesi var ve polis çevirmesinden kaçıyor. 50 bisikletlinin arasına da dalabilirdi." dedi. Sürücünün olay yerinden kaçtığını belirten Güzelgün'ün arkadaşları teslim olan kişinin başka birisi olduğunu öne sürdü.

"TESLİM OLAN KİŞİ O DEĞİL"

Bisikletli grubunun içinde bulunan Ahmet Erkinsert, "Her sabah 05.30'da bisiklet sürüşü için toplanıyoruz. Yine bu sabah sürüş için toplandığımızda 05.30 saatlerinde acı bir ses duyduk, arkamı döndüğümde maalesef arkadaşımızı havada gördüm. Sonrasında vuran kişi doğrudan kaçtı, kaçarken araçtan indiğinde kendisini gördüm ve peşinden koştum. Ancak belli bir yere kadar kovaladım. Marmaray'a doğru devam ederken alt geçitten geçtikten sonra kendisini kaybettim. Kendisi aynı zamanda çevirmelerden kaçmış. Ben sürücüyü gördüm, karakola gelen kişi ol değil. Bu şeklide ifademi de verdik polis arkadaşlara" dedi.

Kavga ettiği arkadaşının kuzenini kalbinden bıçakladı Kavga ettiği arkadaşının kuzenini kalbinden bıçakladı

"ARAÇTA UYUŞTURUCU VAR"

Bisikletli Tufan Sağanak da kazayla ilgili olarak otomobilde uyuşturucu madde olduğu iddia edilen madde görüldüğünü iddia ederek "Bir arkadaşımız onu kovalamaya çalıştı ama yakalayamadı. Sonradan başka bir kişi kazayı kendisinin yaptığını söyleyerek geldi.

Polise teslim oldu. Gözaltındaki kişinin çarpan kişi olmadığını düşünüyoruz. Bunu polis belirleyecek ama yüksek ihtimalle onun yerine başkası geldi. Otomobilde uyuşturucu olduğuna dair görüntüler var" diye konuştu.

EMRAH SERBES BENZETMESİ

Emrah Serbes, 22 Eylül 2017'de bir arkadaşıyla birlikte Bodrum'a giderken İzmir'de bir araca arkadan çarpmış, araçtaki üç kişi hayatını kaybetmişti. Kazadan sonra Serbes'in yanındaki arkadaşı, direksiyonda kendisinin olduğunu belirterek teslim oldu. Daha sonra aracı Emrah Serbes'in kullandığı ortaya çıkmıştı.

Editör: Anıl Kılıçlı