Japon deprem uzmanından İstanbul için korkutan açıklamalar geldi. Hatay benzetmesi yapan Japon Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki, A Haber'de yaptığı açıklamalarda İstanbulluları bir kez daha uyardı.

"HATAY'DAKİ GİBİ"

Yoshinori Moriwaki, İstanbul'da, Hatay'daki gibi zemin sıvılaşması olan yerleri tek tek sıraladı. Moriwaki, "İstanbul'da sıvılaşma olan bölgelerde güçlendirme yapılması şart. Boğaz'ın her iki yanında zeminler gayet iyi" dedi.

SAĞLAM YERLERİ DE SAYDI

"Sarıyer, Beşiktaş, Alibeyköy, Başakşehir gibi haritada kahverengi olan bölgeler gayet iyi. Buraların zemini kayalık" diyen Yoshinori Moriwaki, "Eski Atatürk Havalimanı bölgesi, Ataköy, Avcılar, Küçükçekmece, Büyükçekmece'nin zeminleri iyi değil. Buraların zemini Hatay'daki gibi. Burada büyük bir sıvılaşma var. Burada iyi bir temel varsa ve fore kazık kullanıldıysa binalarda bir sorun olacağını düşünmüyorum. Şimdi yeni bir proje başlıyor ve çok sayıda bina yıkılacak. Proje sonrası milyonlarca vatandaş yer değiştirecek. Ama ilk olarak risk alanı yüksek alanları halletmemiz gerekiyor. Zeytinburnu, Fatih, Kağıthane, Esenyurt bölgesinde de ciddi bir dönüşüm gerekiyor" şeklinde konuştu.

Editör: Anıl Kılıçlı