Gözlerinle baktığın zaman yanılırsın. Çünkü hayatta hiç bir şey göründüğü gibi değildir. Acele etme karar vermekte, aklının vereceği karar hep doğru olmayacaktır. Kalbinle karar ver,o yanılmayacaktır...

 Yazılarımı takip edenler bilir arada sırada siyaset ve gündem dışı sadece içimden gelenleri de yazdığım olur. Keyfe keder amatör bir yazarım ben. Keyfe keder amatör bir ressam olduğum gibi...Kendime ait sözleri, kendime ait çizgileri seviyorum. Hayat sadece amaçtan ,hedeften ibaret değildir. Kısa molalarda vermek lâzım bazen. İşte bu yazı da o molalardan biri olsun. 

 Biriyle sohbetiniz bir saat sürüyorsa, yazılanı okumanız iki saat sürsün. Yazılanı anlamak, sözü duymakla eş değer değildir. Her okuduğunuzda ,ya farklı bir mânâ ,ya da gözden kaçan bir cümle bulabilirsiniz. Ta ki okuduğunuzu bilene kadar. Çünkü insan bilmediğini anladığı kadardır. Mânâya ulaşmak yazan için bile zordur. Defterler dolusu yazılanda değildir mânâ, arada koparılmış sayfalarda saklıdır. 

Söylenen sözde de değildir mânâ , sustuklarınızda saklıdır. 

Gülen yüzde değildir mânâ, dalıp giden düşüncede saklıdır.

Şu dünyaya faydalı bir iş bırakmaktır yoksa herkes başını alıp gidecek bir gün; iki satır yazabilmek mesele...

 Kendini hafife al, işini ciddiye al demiş şair. Kendini alçak bilirsen yükselirsin. İnsana yakışan tevazudur. O yüzden görüntüye aldanıp, uzaktan bakıp değerlendirme. Sonra utanırsın. Acele etme dedim ya karar vermekte. Nice dağlar görürsün uzaktan dağ sanarsın ,yanına vardın mı toz tanesidir. Çünkü hayat mânâdan ibarettir. Ne dağ dağ gibidir ne de tozdan kastım bir zerredir. 

Vesselam...

EVRİM TOK