Çizgiroman ustası, yazar, sinema yönetmeni, senarist ve yapımcı Suat Yalaz, Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen “Bir Garip Bencileyin Suat Yalaz” adlı sergisinde dostları ve çizgiroman severlerle buluştu.

Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi’nde açılan ve bir ay sürecek olan sergide Suat Yalaz’ın başta Karaoğlan dergisi olmak üzere birçok çizgiroman kahramanının resimleri, kapaklarıve örnek basımları sergileniyor.

Karikatür Evi’nin sorumlusu Meriç Karçal, Çizgiroman Okurları Derneği Başkanı Önder Çakı ve Dernek Üyesi Özgür Ateş’in girişim ve katkısıyla gerçekleştirilen etkinliğin açılışına katılan 86 yaşındaki Suat Yalaz burada dostları ve çizgiroman sevenlerle bir süre sohbet etti.

Bazı sinema yönetmeni ve oyuncuların da katıldığı serginin açılışında tanınmış ressam ve çizgi ustası Ersin Burak da bulundu. Sergiyi izlemeye gelenlere Özgür Ateş’in arşivinde yer alan Suat Yalaz’a ait çizgiromanların kapak ve içeriklerinin yer aldığı bir katolog hediye edildi.

Uzun süre Fransa’da da çalışıp Fransızca ve Almanca çizgi romanları yayınlanan Suat Yalaz’ın hayat hikayesi ve anılarının da yer aldığı katolog aynı zamanda Türk çizgiroman dünyası ile sinema tarihine de ışık tutuyor. Grafik sanatçısı Gülhan Sevinç ve eşi Mehmet Kaan Sevinç ile Hikmet Yamansavaşçılar'ın katkısıyla hazırlanıp, Kadıköy Belediyesi tarafından basımı yaptırılan katoloğun sergi süresince izlemeye gelenlere hediye edileceği belirtildi.

Tuncay Dağlı-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi