Uzun yıllardır CHP’nin her kademesinde görevler almış, bu görevlerini başarıyla gerçekleştirmiş olan CHP Beşiktaş eski İlçe Başkanı ve Beşiktaş Belediyesi Meclis eski Başkanvekili Eczacı Kemal Çiloğlu, CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.


YEREL YÖNETİMLERIN GÜÇLÜ SESİ

CHP İstanbul örgütü içinde yerel yönetimlerin güçlü sesi olarak bilinen ve yaşamı boyunca parti çizgisinden hiçbir zaman taviz vermemiş olan CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Kemal Çiloğlu, adaylık açıklaması ile ilgili şunları söyledi:
“Düşman, çizmesiyle bu topraklara adım attığında, ‘işte her şeyin bittiği an’ dendi. Ama sadece üç kelime, onların yenileceğini söylüyordu: ‘Geldikleri gibi giderler.’ İşte gerçek, bu kadar umut dolu, bu kadar saf ve inançlıydı. Geldikleri gibi gitmediler mi? Bugün yine karanlığın, baskının, zulmün sokaklarımızda kol gezdiği dönemi yaşıyoruz. İçinde bulunduğumuz dönem artık, ‘bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın’ deme dönemi değil. Ben demedim, demiyorum, demeyeceğim de.”


DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE ESARETİ KABUL ETMEYECEĞİZ
“En büyük birikimimiz umuttur, gençlerdir, örgütümüzdür.
Peki neden umut? Neden gençler, neden örgütümüz? Çünkü ne özgürlüğümüz, ne bağımsızlığımız ne de bu Cumhuriyet bize hediye edilmedi. Çünkü bu Cumhuriyet’in ardında işgal altında cesaretle toplanan ve esareti kabul etmeyen Sivas Kongresi, Erzurum Kongresi var. Çünkü bu Cumhuriyet’in ardında Sakarya’nın Dua Tepe’sinde, Türbe Tepe’sinde günlerce direnen kahraman Mehmetçiğin akıttığı kan var. Ve dünyaya nam salan ulusal kurtuluş direnişimizin üzerinden yüzyıllar geçmedi. Şimdi tekrar içinde bulunduğumuz bu karanlığı delmek için 42 yıl önce üye olduğum, her kademesinde çalıştığım, mücadele ettiğim örgütümün bir neferi olarak görev bekliyorum.”


KENARA ÇEKİLMEYECEĞİM

“Gençlerin arkasında durmayacağım, onlarla beraber, onların önünde olacağım. Umudu hep beraber yeşerteceğiz. Geri çekilmeyeceğiz, pes etmeyeceğiz; sokak sokak, mahalle mahalle tekrar örgütleneceğiz. Örgütlenmemiz ne 2015 seçimi, ne de diğerleri için. Eğer mesele varolup varolmama meselesiyse, yaşam biçimimizse, adaletse, özgürlüğümüzse.
Eğer mesele her gün öldürülen kadınlarımızsa, iş kazaları diye yutturulmaya çalışılan işçi cinayetleriyse, vergilerimizin çalınarak başkalarının ceplerine atılmasıysa, yeniden örgütleneceğiz. Bu iktidar gider, ama başkaları gelir.
Fırtınaya karşı hazırlığa başlamalıyız. Üzerinde yaşadığımız topraklarda adalet yoksa, özgürlük yoksa, O’na nasıl vatan toprağı diyeceğiz.
Çocuklarımızın gözüne nasıl bakacağız. Özgürlük ve adalet için, hakça bölüşüm için, çocuklarımızın gözüne utanmadan bakmak için; pes etmeyeceğiz.”


HER SORUNA YANIT BULMAYA ÇALIŞTIK
1973 yılında 21 yaşındayken üye olduğum CHP Gençlik Kolları’ndan, Beşiktaş İlçe Başkanlığı’na kadar hep bu mücadelenin içinde oldum. Kaçmadım, yılmadım.12 Eylül’ün darbecileri CHP’yi kapattı, parti tabelaları alaşağı edildi. Ama kenara çekilmedik. Partimiz tekrar kurulurken eczanemdeki koltuğumu, sigara tablamı kapıp, ellerimizle örgütümüzü yeniden oluşturduk. O zor ve karanlık günleri geçtik, geçerken binlerce deneyim elde ettik. Ne Beşiktaş ilçe başkanlığım sırasında, ne de Beşiktaş Belediyesi başkanvekilliğim sırasında çalan telefonumu bir kez cevapsız bırakmadım.”

MÜCADELEYİ YÜKSELTECEĞİM
Şimdi yüzlerce arkadaşımla beraber ön seçime giriyorum. CHP’nin İstanbul 2. Bölge Aday Adayı’yım. Bir nefer olarak, bir parti örgütü yöneticisi olarak, bir yerel yönetim uzmanı olarak deneyimlerimi TBMM’ye taşımak istiyorum. Şansımı denemek için değil, mücadeleye devam etmek için varım. Gönül verdiğim partimle TBMM çatısı altında mücadelemi yükseltmeye kararlıyım.

KEMAL ÇİLOĞLU KİMDİR?
Kemal Çiloğlu'nun siyasi yaşamı,1973 yılında CHP Beşiktaş İlçesi'ne üye olarak başladı ve 12 Eylül 1980 yılına kadar Gençlik Kolları'ndaki çalışmalara katılarak devam etti. 1983 yılında siyasi çalışmaların tekrar başlaması ile kurulan SODEP'in Beşiktaş ilçesindeki kuruluş çalışmalarına katıldı ve SODEP Beşiktaş İlçesi'nin ilk kongresinde Yönetim Kurulu Üyesi oldu.1984 yılında yapılan yerel seçimlerde Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi seçilerek, "Beşiktaş Belediyesi"nin kuruluşunda görev alarak Meclis Divan Üyeliği görevini yaptı. Daha sonra SODEP'in adının SHP olması ile siyasi çalışmalarına SHP çatısı altında devam etti.1989 yılında yapılan ön seçimde aday olarak tekrar Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi seçildi, Meclis 2.Başkan Vekilliği ve çeşitli ihtisas komisyonlarında görev yaptı.

1992 yılında yeniden kurulan CHP'nin Beşiktaş İlçesi kuruluş çalışmalarında bulunarak CHP Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyeliği ve İlçe Başkan Yardımcılığı görevlerini yaptı. 1994 Yılında yapılan yerel seçimlerde DSP'den Beşiktaş Belediye Meclis Üyeliği'ne seçilerek Meclis 1. Başkanvekilliği görevinde bulundu.

1999 yılında yapılan yerel seçimlerde Beşiktaş Belediye Başkanlığı'na Aday Adayı oldu. 2002 genel seçimlerinde CHP'den milletvekilliğine aday adayı oldu. 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde CHP'den Beşiktaş Belediye Meclis Üyeliği'ne seçilerek çeşitli ihtisas komisyonlarında ve Meclis 1.Başkan Vekilliği görevlerinde bulundu. Beşiktaş Belediye Başkan Vekilliği yaptı.

Belediye görevlerinin yanında 2005 yılında CHP Beşiktaş İlçe Başkanlıüı görevine ataması yapıldı ve daha sonra yapılan ilçe kongresinde ilçe başkanı seçildi. 2007 yılında yapılan CHP Beşiktaş ilçe kongresinde tekrar ilçe başkanlığına seçildi. 2009 Yılında yapılan yerel seçimlerde tekrar Belediye Meclis Üyeliği'ne seçilerek Meclis 1.Başkan Vekilliği ve Belediye Başkan vekilliği görevlerine devam etti.

Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyeliği ve İBB CHP Grup Yöneticiliği ve Grup Sözcülüğü görevlerinde bulunan H.Kemal Çiloğlu'nun yerel yönetimlerdeki görevleri 2014 yılında sona erdi. Yönetimlerdeki deneyimlerini ülke yönetiminde değerlendirmek amacıyla 2015-Haziran ayında yapılacak olan milletvekilliği seçimlerine İstanbul 2.Seçim Bölgesi'nden Aday Adayı olarak başvuruda bulundu.

Kemal Çiloğlu,İstanbul Eczacı Odası'nın Beşiktaş Bölge temsilciliği görevini 1984 yılından bugüne kadar yapmaktadır. Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün Divan Üyesidir.

(Fidan UĞUR-Kent Yaşam)

 
Editör: Haber Merkezi