2010 yılından beri aktif siyasetin içerisinde yer aldığını, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nde olmaktan da büyük onur duyduğunu söyleyerek açıklamalarda bulunan Anakız, “Partinin içinde bulunduğum sürede eğitimini de aldığım ‘Bilgi Teknolojileri’ konusundaki eksiklikleri gördüm. Aktif siyasetin içinde yer alarak, en azından parti içindeki bu eksik kanadı ayağa kaldırmak için mücadele veriyorum. Şimdi de meclis üyeliğine aday oldum. Kendimi gelecek kuşağın siyasi temsilcisi olarak tanımlıyorum” diyerek devam etti.

MECLİS ÜYELİĞİNİ TANIMLADI

Parti içerisindeki görev tanımına bakmaksızın broşür dağıtmaktan, yerel yönetimlerle ilgili projelerde gerekli görüldüğü taktirde çalışmaktan hiç kaçınmadığını belirterek, Belediye Meclis Üyesi’ni, “Yerel demokrasi tarafından son derece önemli bir işleve sahip, belde sakinlerinin mahalli ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan ve seçmen tarafından belirlenen, idari ve mali özerkliğe sahip kamu tüzel kişisi” olarak tanımladığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyesinin de, öncelikle partinin Devrimcilik, Laiklik, Devletçilik, Milliyetçilik, Halkçılık ve Cumhuriyetçilik ilkelerine dayanan 6 okunu temsil etmesi gerektiğini ifade eden Berk Anakız, konuşmasına şöyle devam etti.

“İlçemizde birçok eksiklik olduğunu; gerek bütçe, gerekse iktidarın tutumundan dolayı yapılamadığını ve Bakırköy halkının hizmete aç olduğunu biliyorum. İlçemizin öz değerleri olarak elinde yeterince donelerinin olduğuna inanıyor ve bunları kullanmamız gerektiğini düşünüyorum. Öncelikle kendi datalarımızı kullanırsak mahallelilerimizdeki sorunların aşılacağına inanıyorum. Aynı zamanda ilçemizde ciddi anlamda iletişim eksikliği olduğuna ve halkın olumlu yada olumsuz söylemine kulak vererek el birliği ile sorunların ciddi bir bölümünü kolayca aşacağımıza inanıyorum”

“Yerel yönetimlerin hizmet odaklı olması gerekir. Yapılan hizmetler, aslında bir nevi parti politikalarını vatandaşa göstermenin bir aracıdır. Meclis üyesinin öncelikli görevi, ilçenin hakkını ve hukukunu korumak, vatandaşın hayat standartları ve yaşam kalitesini yükseltecek kararlar vermektir. Bazı insanlar doğuştan şanslı olabilir ama bazılarına da şans verilirse çok iyi şeyler yapacağına inanıyorum”

PARTİ OLARAK GENÇLİKTEN YOKSUNUZ

“Bilişim süreci olmayan bir ülke, her zaman bilgi teknolojilerinin altında kalacak ve gelişemeyecektir” diyen Anakız, genç yaşta kendisine siyasi bir kariyer hedeflediğini, bu sebeple iş hayatındaki çalışma sistemini, maddi ve manevi yeterlilik açısından belirli bir seviyeye ulaştırmanın verdiği rahatlıkla yola devam ettiğini söyleyerek, “Parti olarak da gençlikten yoksun olduğumuzu düşünüyor, gençlerin hiçbir kesiminde yeterince temsil edilmediklerine inanıyorum” dedi.

Süreç içerisinde siyaset te edindiği tecrübelerle ‘Gençlik Hareketi’ oluşturacağını, nitelikli gençlerin yetiştirilmesi için bu mücadelenin içinde yer alarak, projeler üreteceğini söyleyen Anakız, “Bu yolda gönlümü koyarak yapacağım tüm çalışmalara aktif olarak tam zamanlı devam edebileceğim“ dedi.

TAŞIN ALTINA ELİMİ KOYMAK VE MÜCADELE ETMEK İSTİYORUM

“İlçem, ülkem ve partim için yola çıktım. Ne geçmişinde, ne bugününde, ne de geçmişinde bir sıkıntısı olmayan, genç, dinamik, güçlü ve aktif biri olarak mücadelenin içerisinde rol almak istiyorum” diyerek Belediye Meclis Üyeliğine talip olduğunu söyleyen Berk Anakız, “Henüz 2 yaşında olan oğlumun yarın öbür gün bana ‘sen bu ülke için neler yaptın? ya da neden yapmadın?’ demesini istemiyorum. Belki de bu bir kimlik ruhu, belki de vatandaşlık görevi. Ben taşın altına elimi koymak ve mücadele etmek istiyorum” diyerek devam etti.

ANAKIZ SÖZ VERDİ

“Dün ve bugün olduğu gibi yarın da kişiliğim, karakterim ve geçmişim ile ilgili kimse hiçbir yanlış göremeyecek. Kararlı ve dinlemeyi bilen bir insanımdır. Kişilere göre dönüş noktalarım hiç olmamıştır. Yüreğimden ne geçiyorsa ağzımdan da o çıkar. Birilerini memnun etmek için ya da birilerini yanında yükselmek için kendi karakterimden bu güne kadar ödün vermedim, bundan sonra da vermeyeceğim. Maddi ve manevi olarak bir eksiğim yok. Bir makam aracılığıyla eksikliğini gidermek istediğim bir düşüncem de yok. Memur bir ailenin çocuğu olarak babamın bizleri bu günlere nasıl getirdiğini de biliyorum. Cumhuriyetçi bir babanın oğlu olarak ne onun başını yere eğerim, ne de oğlumun başını yerde gezdiririm. Bu yüzden de siyasi kariyerim ve siyasi duruşum hep dürüst çizgide olacak. Buna söz veriyorum”

Ülke genelinde de durumun pek iç açıcı olmadığını belirten Anakız, ihracat ve ithalatlara bakılınca, tarım ve hayvancılıktan doğan bir ülkenin son halinin içini acıttığını belirtti.

BERK ANAKIZ KİMDİR?

Aslen Ağrılı olan Berk Anakız, 1983 İstanbul Şişli doğumlu. İlkokuldan sonra orta ve Lise eğitimini Bakırköy’de tamamlayan Anakız,  Bilgisayar Mühendisliği mezunu. Bilişim Alanında eğitimlerini tamamlayıp Sistem Mühendisliği Unvanını da almıştır.  Ayrıca; İşletme Bölümü mezunu olan Berk Anakız 15 yıldır kendisine ait bilişim şirketinde yöneticilik yapmaktadır. Profesyonel iş hayatının yanı sıra Mentor olarak Bilgi Teknolojileri seminerleri de veren Anakız, özel şirketlere danışmalık hizmeti de veriyor. Çok sayıda sivil toplum kuruluşunda da gönüllü olarak çalışmalarına devam ediyor. Berk Anakız evli ve bir çocuk babasıdır.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi