Bakırköy Belediye Başkanı ve yeni dönem adayı CHP’li Bülent Kerimoğlu’nun Özgürlük Meydanı’nda düzenlediği adaylık açıklaması, Bakırköylüler tarafından tepkiye neden oldu. CHP Bakırköy İlçe Başkanı Asım Köksal Muş, meydana kuracakları seçim çadırıyla birlikte seçim çalışmalarına başlayacaklarını söylerken, Başkan Kerimoğlu genel seçim ve referandum seçiminde olduğu gibi diğer ilçelerde çalışmalarına devam edeceğini söyledi.

Zeytinburnu, Kağıthane, Güngören ve Bahçelievler İlçe Başkanlarının yanı sıra, çeşitli bölgelerden katılımcıların çok daha fazla olduğu gözlenen adaylık açıklamasında alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti.

İlçe Başkanı Asım Köksal Muş, birkaç güne kadar meydana kuracakları seçim çadırı ile çalışmalarına başlayacaklarını söyleyerek Ak Parti iktidarını eleştirdi.

Alkışlar ve sloganlarla sahneye gelen Başkan Kerimoğlu, İstanbul’u zapt etme hevesinde olan katılımcılara teşekkür ederek, Bakırköy ve İstanbul’ da ki haramilerin saltanatına son vereceklerini söyledi.

“Bakırköy seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla sık sık konuşması kesilen Kerimoğlu, partisinin yetkili kurumlarının, halkçı ve kamucu bir anlayışla Türkiye’ye örnek bir belediyecilik yaptığı için kendisini yeniden aday gösterildiğini belirtti.  

Bakırköy’ün genç, yaşlı, çocuk, sağlık ve sosyal anlamda ülkeye örnek bir belediye olduğunu söyleyen Bülent Kerimoğlu, Bakırköy de 30 yıldır menfaat guruplarının kullandığı alanların işgaline son verdiğini ve sahildeki betonlaşmanın önüne geçtiğinin altını çizdi.

Yeni dönemde de aynı anlayışla çalışmalarına devam edeceğini ifade eden Kerimoğlu, ilerleyen günlerde projelerini paylaşacağını, adaylık döneminde Bakırköy’de değil, daha önceki seçimlerdeki gibi farklı ilçelerde ve Ekrem İmamoğlu’nun çalışmalarında yer alacağını belirtti.

Konuşmasının sonunda meydandaki vatandaşlara karanfil dağıtan Başkan Kerimoğlu, bir gurup tarafından omuzlara alınarak “En büyük başkan bizim başkan” sloganlarıyla taşındı.

Adaylık açıklamasına katılan bazı gurupların Bakırköy Belediyesine ait servis araçlarıyla gittiği görüldü.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam  

Editör: Haber Merkezi