Özellikle iktidar kanadından yapılan açıklamalar ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından yardımcıları görevine getirmeyeceği yönünde tahminler geliyor.

CHP bugün geniş bir kadroyla İstanbul Bağcılar'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bağcılar Ebubekir Meydanı ve Kadın Merkezi Açılış Töreni düzenledi. Törende konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu iktidarın eleştirilerine de cevap niteliğinde açıklamalarda bulundu.

KILIÇDAROĞLU: ALLAH NASİP EDERSE GÖREVE GELECEKLER

Törende konuşan CHP lideri şunları söyledi;

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Allah nasip ederse cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görevini yapacak.

İkinci cumhurbaşkanı yardımcımız Mansur Yavaş. Elinden gelen bütün gücü gösterecek. Neden Ekrem İmamoğlu, neden Mansur Yavaş? Bizim tarihimizde iki önemli başkent var. Osmanlı'nın başkenti İstanbul, Cumhuriyet'in başkenti Ankara. Demek ki ikinci başkenti yöneten güç, aynı zamanda Cumhuriyet'in en önemli yılında, yani 100. yılında cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görev yapacaklar."

Editör: Anıl Kılıçlı