CHP TBMM haftalık grup toplantısı bugün yapıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gündeme ilişkin konuşurken, kendisinden önceki genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu da kızdıracak sözler söyledi.

ÖZEL: ADAYLIĞIMI DAYATMAYACAĞIMA SÖZ VERİYORUM

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusuyla ilgili konuşan Özel, “Geçmişte yaptığımız hataları tekrar etmeyeceğimizi söylemiştim. Hazır birinci partiyken, gelecek seçime daha zaman varken aday tartışması iyi niyetli şekilde de yapılsa da faydası olmayan bir tartışmadır. Buradan gelecek seçim için şimdiden aday tartışması başlatmanın CHP’nin gücünü azaltmak ona çelme takmaktan başka bir amacı yoktur. Bu tartışmaları doğru bulmam. Her birimiz gönlümüzdeki adayı, gönlümüzdeki ortak bir duyguyu ön plana çıkarmak durumundayız. Günü gelince CHP’nin bir adayı olacak. O aday CHP’nin üyeleriyle, halkın sesini dinleyerek, seçim organlarında tartışılarak, Anayasa nasıl diyorsa öyle, bu seçim başarısı nasıl geldiyse öyle belirlenecektir. 

CHP’nin Genel Başkanı olarak kendi adaylığımı dayatmak, CHP’nin tarihi bir fırsatını kaçırması sağlamak birilerinin tükenmekte olan iktidarına tekrar fırsat vermeyeceğimden herkes emin olsun. Popülerleşeni kıskanmadan, güçleneni destekleyerek bu partiyi güçlendirmek boynumuzun borcudur. CHP kendi evlatlarından korkmaz, birileri istiyor diye birbiriyle uğraşmaz.” dedi.

EMEKLİ MİTİNGİ GELİYOR

Özel, 26 Mayıs’ta Ankara’da ‘Büyük Emekli Mitingi’ düzenleyeceklerini duyurdu: “CHP olarak bütün emeklileri ve destekleyenleri 26 Mayıs Pazar günü Ankara’da Büyük Emekli Mitingi’ne davet ediyorum.”

Şileliler ÇED toplantısını yaptırtmadı! Şileliler ÇED toplantısını yaptırtmadı!

Özel, Sinan Ateş cinayeti iddianamesine ilişkin ise şunları söyledi: “İddianamede yeni hiçbir şey görmedik ama iddianamede olması gereken birçok şeyi de görmedik. Böyle bir iddianame ile yargılamaya başlanmaması gerekmektedir.”

Editör: Editör Yazar