Küçükçekmece Belediyesi sanata değer katmaya devam ediyor. İzleyiciye, emek ve dayanışma ruhuyla örülü bir atmosfer sunan sergi, 14 Nisan’a dek Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde ziyarete açık kalacak.

Sergi açılışını, Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç çok sayıda sanatseverle birlikte gerçekleştirdi.

“KADINA SAYGI DURUŞUDUR”

Tüm kadınların gününü tebrik eden Güney Özkılınç, “Bu çalışmayı aynı zamanda bir kitap olarak yayınlayacağız. Önümüzdeki aylarda ‘Küçükçekmece’ye Değer Katan Kadınlar’ kitabımızı da hazırlayacağız. Burada kadın istihdamı sağlayan kadınlar, ev kadını olupta farklı farklı işler yapanlar, engelli olan eşinin gözü kulağı olan, kaç yıldır onun sanatına gözüyle destek veren kadınlar var…Bu sergide yazarlar ve sanatçılar var bunların hepsine tanık olacağız. Sergiye verdiğiniz güçten ve bilginizle, fotoğrafınızla,  varlığınızla ilçemize sunduğunuz katkıdan  dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Bu sergi aynı zamanda kadına bir saygı duruşudur. Hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum”diye konuştu.

77 KADINA AİT BAŞARI ÖYKÜSÜ

Küçükçekmece Belediyesi, “Değer Katan Kadınlar” sergisiyle, kentin emekçi kadınlarını sosyal hayata dâhil ederek, kendilerini sanatla ifade etme yolunu açmayı hedefledi. Sergide, fiziksel mekânların sınırlarından dolayı eksik kalan binlerce emekçi kadının hikâyesi, hayatın her alanında karşılaştıkları sınırlandırılma çabasına gönderme yaparken tüm zorlukların ötesinde bir dayanışma hikâyesini anlatıyor.

Beyoğlu İstiklal Sanat Galerisi'nde Sergi Var! Beyoğlu İstiklal Sanat Galerisi'nde Sergi Var!

Sergide Küçükçekmece’ye değer katan 77 kadının başarı öyküsü yer alıyor.

Editör: Anıl Kılıçlı