İstanbul'da Bisiklet Tutkunları İçin Heyecan Dolu Final: Türkiye Bisiklet Turu İstanbul'da Bisiklet Tutkunları İçin Heyecan Dolu Final: Türkiye Bisiklet Turu

Küçükçekmece’nin esnafı görkemli bir iftar programında buluştu. Halkalı Şoförler ve Otomobilciler Odası, Küçükçekmece Sefaköy Bakkallar Esnaf Odası, Sefaköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Küçükçekmece Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Sefaköy Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Sefaköy Kamyon-Kamyonet Minibüsçüler ve Şoförler Odası’nın Küçükçekmece Nikah Salonu’nda  organize ettiği ve oldukça kalabalık gerçekleşen iftar programında esnaflar, aileleri, sivil toplum kuruluşları ve CHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Burak Ergin ile siyasi parti temsilcileri bir araya geldi. İftara Küçükçekmece Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Kemal Çebi yer aldı.

Sahneye iftarı organize eden esnaf odaları başkanlarıyla çıkan ve katılan herkesi ayrı ayrı selamlayan CHP Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Ramazan ayı ‘arınma’ ayı. Daha nice Ramazanları beraber geçirmemizi Allah’tan diliyorum.” dedi.

ÇEBİ: ESNAF EKONOMİNİN, YEREL SEÇİM DEMOKRASİNİN TEMELİDİR

Yerel seçimlerle ilgili kısa değerlendirmelerde bulunan Çebi, "İki gün sonra bir oylama yapacağız. Bu yerel seçim olması nedeniyle insana daha fazla dokunacak bir seçimdir. Kadınlarımız, öğrencilerimiz, emeklilerimizle ilgili çok önemli bir seçim. Kardeşçe ve bölüşerek bu kentte rahatça yaşayabiliriz. Esnafımız kentimizin temel direğidir. Esnafımız bizim kredi kartı olmadığı zamanlar kredi kartımızdı. Emanetçimizdir. Bulunduğu yerin en güvenilir yeriydi esnafımız. İnşallah eski günlerine dönecek. Şöyle bir örnek vereyim eski bir zamanda kredi çekecektim, benden esnaf kefaleti istemişlerdi. Esnaf kefil olmadan kredi vermiyorlardı.

Bana diyorlar ki esnafa katkı veriyor. Ben esnafla birlikte kenti, ülkeyi, ülkenin ekonomisini düşünüyorum. Esnafların desteklenmesini ülke olarak, devlet olarak birlikte yapmalıyız." dedi.

“HİÇBİR BABANIN AİLESİNE MAHCUP OLACAĞI BİR SEÇİM OLMASIN”

Yerel seçimler ile ilgili beklentilerini de dile getiren Çebi, "Esnaf nasıl toplumun temel direğiyse yerel seçimler de demokrasinin temel direğidir. Sizlerden Anayasal hakkınızı sonuna kadar kullanmanızı istiyorum. Sizi sandıklara davet ediyorum. Mağdurdan yana, mazlumdan yana, yetimin hakkını koruyacak, kimsenin hakkını yemeyecek, yalandan dolandan insanları kandırmayacak, yönetecek kentin ortalama insanı gibi yaşayacak. Bu insanlara hizmet etmeyi ibadet sayacak yeni yöneticilerin göreve gelmesini temenni ediyorum. Bu ülkenin insanları en iyi şekilde yaşamaya ve yönetilmeye layık. Aile reisinin çocuklarına ve karısına mahcup olmaması lazım. Oyumuzu kullanırken bunu düşünelim. Hiçbir babayı eşine ve çocuklarına mahcup etmesin Allah. Bu vesileyle seçimlerin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Biz burayı istediğimiz gibi donatalım önemli değil. Önemli olan sizlerin bu davetlere icabet etmenizdir." ifadelerine yer verdi.

İftar programı sonrasında esnaf odası başkanları, CHP Küçükçekmece Belediye Meclis Üyeleri ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, sahnede hatıra fotoğrafı çekildiler. Fazıl Anıl Kılıçlı-Sümeyra Duğan

Editör: Anıl Kılıçlı