Mayıs ayında yapılan genel seçimlerin ardından iç mücadelelere başlayan Millet İttifakı’nın aksine Cumhur İttifakı kanadı yaz tatiline girmişti.

Cumhur İttifakı ise yaz aylarını dinlenme ve 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri için enerji depolama vesilesi olarak değerlendirmişti. Sonbahar ile birlikte Cumhur İttifakı’nda hareketlilik başladı. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) geri alınması ve Millet İttifakı’ndaki belediyelerin kazanılması için çalışmalara başladılar.

Bu kapsamda İstanbul’un gözünü kulağını yönelttiği en önemli ilçelerden biri hiç şüphesiz Küçükçekmece. Bilindiği gibi Cumhur İttifakı’nın lokomotifi Ak Parti, Millet İttifakı’nın en büyük partisi CHP’ye Küçükçekmece ve Esenyurt gibi en önemli ilçeleri kaybedince İBB’nin yönetiminin de 25 yıl sonra CHP’ye geçmesi engelleyememişlerdi.

KİLİT İLÇE KÜÇÜKÇEKMECE

Kamuoyu İstanbul seçimlerinde büyük çekişme beklerken Ak Parti’de pek çok ilçe belediye başkan aday adayı ‘İBB’nin geri alınmasına en büyük katkıyı ben sunarım’ iddiasında. Bu doğrultuda kilit ilçe Küçükçekmece’de Cumhur İttifakı’nı temsil etmesi beklenen Ak Parti’de adaylık için pek çok isim gündeme geliyor.

Kamuoyunda en çok adı geçenlerin başında Küçükçekmece Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Enver Şengül geliyor. Belediye başkan yardımcılığının ardından 10 yıl aktif olarak siyasetin içinde olmayan daha çok sosyal sorumluluk projeleri ve sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına katkı vererek Türkiye'nin birçok bölgesinde ve başta Küçükçekmece olmak üzere çalışmalarını sürdürerek ilçenin sosyal yaşamı içerisindeki faaliyetlerine devam etti.  

Küçükçekmece kamuoyunda yaptığımız çalışmada Enver Şengül’ün adının birçok sivil toplum kuruluşları ve hemşeri dernekleri tarafında gündeme getirilmesi üzerine Şengül’ü çalışma ofisinde ziyaret ettik.   

Kendisine kamuoyundaki beklentilere karşılayacak şekilde hizmete talip olup olmayacağını sorduk.  Şengül ilk sorumuza cevap vererek, “Ben siyasetten ve hizmetten de hiçbir zaman kopmadım, makam ve mevki olmadan da hizmet verilebileceğini gönüllü olarak birçok sosyal sorumluluk projelerine doğrudan ve dolaylı destek vererek 10 yıldır hizmete devam ediyorum” dedi.

İBB'nin 'yalıtım yapılacak' dediği otopark halen açılmadı İBB'nin 'yalıtım yapılacak' dediği otopark halen açılmadı

“CUMHURBAŞKANIMIZ OY KAZANDIRANA BAKACAK”

Şengül şöyle konuştu:

“Özellikle belirtmek isterim uzun süredir sosyal sorumluluk projelerinde birlikte çalıştığım sivil toplum kuruluşları ve hemşeri dernekleri Küçükçekmece de Yerel yönetime aday olmam konusunda ısrar etmektedirler. Burada bana gösterdikleri güvenden dolayı onlara teşekkür ediyorum. Yeri ve zamanı geldiğinde görevden kaçmayacağımı, elimi taşın altına koyacağımı her zaman söylüyordum. Küçükçekmece’ye geçmiş 10 yılda hizmet ettim. Her sokağında ve caddesinde hizmetim var. Kısaca Küçükçekmece’ye hizmet noktasında benim güçlü bir hikayem var. Milletle gönül bağım var. Bunu kendi adıma çok değerli bir ayrıcalık olarak görüyorum.  Şuna inanıyorum; Cumhurbaşkanımızın takibinde yapılacak değerlendirmelerde Küçükçekmece’yi bilen ve hizmet noktasında en iyisini yapabilecek ve Küçükçekmece’yi tekrar geri kazanılmasında bizim adımız öne çıkacaktır.”

Küçükçekmece’yi tekrar geri alacak aday olarak iddialıyım. Her kesimden oy alacağıma inanıyorum. Bunu sivil toplum kuruluşları ile uzun yıllardır yürüttüğüm birçok sosyal sorumluluk projelerinde gördüm. 2019 yerel seçimlerine ve 2023 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde oy farkının aleyhimizde büyümesine karşı bunu tersine çevirebileceğime inanıyorum. Bunun için iddialıyım.

Bazı şeyleri söylemek için henüz erken. Önce partimiz içindeki süreçlerin başlaması gerekir. Bu süreçler tamamlandığında en doğru karın verileceğine inanıyorum. 2024 yerel seçimleri İstanbul da ve Küçükçekmece’de kesintiye uğrayan hizmetlerin tekrar başlaması ve milletimizin yerelde yaşadığı sorunların giderilmesi için çok büyük önemi vardır. Bu nedenle sadece özgeçmişine “aday oldu” yazdırmak için aday olunmamalıdır. Gerçekten en güçlü adayla sahaya çıkılmalı ve İstanbul büyükşehir başta olmak üzere tüm ilçeler tekrar Ak Parti hizmet anlayışı ile buluşmalıdır. Bu konuda Parti yöneticilerimizin, teşkilatlarımızın ve üyelerimizin en doğru kararı verecek feraseti göstereceğine inanıyorum.  

“HİÇBİR AK PARTİ ADAYININ BENİM KADAR HİZMETİ YOK”

Şengül şöyle devam etti;

“Cumhurbaşkanımız İstanbul’u istediğini her defasında söylüyor. İstanbul’u almak için önce ilçeleri almak gerek. Küçükçekmece en kritik yerlerden biridir. En büyük nüfus yoğunluğuna sahip ilçelerden biri olduğu dikkate alınırsa buranın iyi analiz edilmesi gerekir. İyi bir saha çalışması yapılırsa Sayın Cumhurbaşkanımızın önüne gidecek ismin Enver Şengül olacağına inanıyorum. Hizmete  ‘Nerede Kalmıştık?’ diyerek başlarız inşallah.

Milletimiz her şeyin en iyisine layıktır. Maalesef dört yıldır hizmet üretilmiyor. Mazeretler konuşuluyor. Hizmeti yeniden başlatmak ve Küçükçekmece’de yaşayan herkesin hayatına dokunmak en önemli görevimiz olacaktır.  10 yıldır hazırlıklarımızı tamamladık. Çok güçlü bir kadromuz var.  Mühendis olduğum için alt ve üst yapıyı iyi bilen biriyim. İmarı da iyi bilirim. Yani beni komple bir belediyeci gibi düşünebilirsiniz. Alt ve üst yapı bilgisiyle beraber buraya hizmet verecek bir insanım. İnanıyorum ki hizmet ve modern şehircilik adına Küçükçekmece’nin kaybolan yıllarını çok hızlı bir şekilde telafi edeceğiz. İlçemizi kadim şehir İstanbul’a yakışır ve yaşanır hale getireceğimize inanıyorum.  Bu birikim bende ve ekibimde var. Bunu çok hızlı bir şekilde aksiyona dönüştürürüz. ” TAYFUN ERCAN /KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı