Kuruluş yılı etkinliğinde binlerce davetli ile Sefaköy Kültür Merkezi’nde bir araya gelen KÜDEF (Küçükçekmece Dernekler Federasyonu) Yönetimi önce davetlilere kokteyl ikramlarında bulunarak davetliler ile bire bir ilgilendi. 

Saat 20.00’de Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte Beraat Kandili dolayısıyla Emekli İmam Hatip Ahmet Balaman tarafından Kur-an’ı Kerim tilaveti verdi. 

Cemiyette 36. Yılını tamamlayan Küçükçekmece Dernekler Federasyonu Başkanı Gazeteci  Eyüp Sabri Atay açılış konuşması ile Federasyonun dününü - bugününü ve hedeflerini vurguladı.

Yıl 2024 dedi 24 kişilik Kadın Kolları sahnede yerini aldı.
Günlerden ayın 24’ü dedi 24 kişilik gençlik Kolları sahnede yerini aldı.
Aylardan 2.ci ay dedi Programda 2 sunucu yer aldı. Farkındalık yarattı.

Sunucu / Eğitimci Rüveyda Nur Garip yanında İşaret dili Tercümanı

Meryem Deniz de programda yerini aldılar ve muhteşem sunumlarıyla takdir topladılar.
Küdef Başkanı Eyüp Sabri Atay’ın konuşmaları öncesi dev kadrosu sahnede yerini alarak muhteşem bir alkış ve coşkuyla program renklendi, şekillendi ve çok çok farkındalık oluştu.

Her Ses, Her Renk, Her Bölge diye yola çıkan Federasyonun kurucu Başkanları Abbas Parlak, Tahsin Aktaş, Ali Osman Şahin, Kemal Karataş, Satı Külfetoğlu, Recep İlkar, Erdoğan Gürpınar, Ulber Aksu sahnede yerlerini alırken ardından da 60 kişilik yönetim sahnede yerini aldı. 116 kişilik dev kadro ile halkı selamlayarak konuşma yapan Federasyon Başkanı Eyüp Sabri Atay Cemiyetçilikte çıtayı yükseltti. 
Atay, Hoş Geldiniz... Şerefler verdiniz diye başlayan sözlerini federasyonun çalışmalarını anlatarak tamamladı. 
ATAY: “Federasyonumuz: Kastamonu, Şanlıurfa, Bitlis, Ardahan, Hatay, Çankırı, Samsun ve Balkanlardan oluşan 8 dernek ile 2023 yılında kuruldu. Bu güne kadar 44 dernek katılımcı olarak aramızda bulunmak üzere müracaatları oldu. 
 

Federasyonumuz: 
“Anam gibi yemek yapmasını da bilirim,  Babam gibi vatan kurtarmasını da!” Diyen Şerife bacı, Kara Fatma, Halime Çavuş, Nezahat Onbaşı gibi Kahraman Türk kadınlarının torunları kıymetli hanımefendilerden oluşan kadın kollarımız ile daha da güçlendi.
 "Bir insanın ülkesine hizmet etmeden ölmesi çok acıdır." Okuyacağız, çalışacağız, en güzel mevkilerde layıkıyla adaletli bir şekilde görev yapacağız. Şimdiden cemiyete girmeliyiz, içinizde olmalıyız diyen heyecanlı, yetenekli, saygılı, memleket sevdalı hepsi birbirinden yakışıklı kıymetli gençlerden oluşan Gençlik kollarımız bizlerin heyecanını oldukça artırdı. 
Vatanımız için kan, arkadaşımız için gözyaşı, ailemiz için ter dökeriz, cemiyetçiliğin de hakkını veririz diyen yiğit beylerden oluşan Ana kademe Yönetim kurulu üyelerimiz ile Federasyonumuz tam kadro kurulmuştur.  Bizler ekip ruhuyla hareket etmekteyiz.” dedi.
Küçükçekmece kurum ve kuruluşlarının, daire amirlerinin, siyasi parti temsilcilerinin, kıymetli STK başkan ve yöneticilerinin hep yanlarında olduğunu, heyecanlarının hep yüksek ve taze tutulduğunu vurguladı.  

Atay, sözlerine şöyle devam etti;
Federasyonumuz Kuruluşunun ilk yılında Kısa vadede Küçükçekmece’de 2023 yılında 2023 fidan dikimi programını başarı ile sergiledi. 
Fidan dikimi töreni 11 – 11 2023 idi.

Her ne kadar 2023 de 2023 fidan dikildi demiş olsak da Küçükçekmece ye 2023 Kasım ayı içinde Okul, Cami, Hastane, Sağlık ocağı, Muhtarlık bahçelerine toplamda 2911 fidan dikerek fidanlarımızı toprakla buluşturmayı başardık. Adına fidan dikilenlere de Teşekkür sertifikaları dijital ortamda kendilerine gönderildi. 
Küçükçekmece Dernekler Federasyonu yüzlerce farklı kültürü bir araya getirmeyi başarmıştır. 
Federasyonumuz Küçükçekmece’nin tüm renklerini aynı çatı altına toplamayı ilke edinmiştir. 

İstanbul’un kültür açısından en zengin ilçelerinden birisi olan Küçükçekmece’mize sahip çıkmak olmazsa olmazlarımızdandır.
Her ses, her renk, her bölge diye yola çıktığımız federasyonumuzun Orta vadedeki Projemizden birisi de Küçükçekmece’mize önümüzdeki yıllarda bir kent müzesi kazandırmaktır. 

Bölgemize hizmet için çıtayı daima yüksek tutarak bilgi birikim ve tecrübelerimizi aynı zamanda bizi hep taze ve genç bırakan heyecanımızı sizlerle ve tüm sivil toplum kuruluşları ile sürekli paylaşacağız. 

Tarihten kesitler; 
Federasyon etkinliğinde Sebahattin Zaim Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof.Dr. Beytullah Kaya Tarihimizden kesitler verdi. Bir Vatan uğruna başlığı ile Tarih bilgileri veren hocamız davetlilere çok faydalı duygu yüklü bilgi paylaşımı yaptı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Türk Halk Müziği Korosu ve Solistleri Neşe Demir ve Seher Çelik birbirinden güzel eserleri ile davetlileri coşturdu. Anadolu Türküleri Müzik dinletisi bölümü bir başka güzeldi. 

Özenle hazırlanmış, profesyonelce yapılan etkinlikte bütün detaylar düşünülmüş.

Protokol masalarında Programın Akışını gösteren çalışmaların olması bir başka güzellik.
Etkinliğe Küçükçekmece Belediye Başkanı adına Başkan Baş Danışmanı Davut Bektaşoğlu, Ak Parti Küçükçekmece İlçe Başkan V. Barış Sert, Ak Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay, BBP İlçe Başkanı Mehmet Cem Özel, MHP İlçe Başkanı Ekrem Sarısoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Gözüdok, Nüfus Müdürü Pempe Poyraz, İlçe Tarım Müdürü Ali Tan, Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi Müdürü Nesrin Aydemir, İlçe Sağlık Müdür Yrd. Serdar Maraz, İnönü Mah Muhtarı Sedat Keskin, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkan Yrd. Özlem Erol, Küçükçekmece Kadın Kolları Başkanı Saliha Karadayı Deniz, Gençlik Kolları Başkanı Aykut Salih Arıkboğa,  Dernek Başkanları, Meclis Üyeleri, Meclis üyesi Adayları, Siyasi Parti temsilcileri katılım sağladı.
Protokol üyelerine Plaket takdimi, davetlilere Hediye çekilişi yapıldı.

Adnan Oktar'ın işlediği 'Yaratılış Teorisi' yeni Milli Eğitim müfredatında Adnan Oktar'ın işlediği 'Yaratılış Teorisi' yeni Milli Eğitim müfredatında

Program muhteşem başladı, Muhteşem bitti. 

Editör: Anıl Kılıçlı