Küçükçekmece Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Masal İstanbul Festivali’nin açılış töreni "Suyla Gelen Masallar" teması ile tarihi Osmanlı Kibrit Fabrikası'nda (Kibrithane) gerçekleşti. Seiba Uluslararası Hikaye Anlatıcılığı Merkezi ile ortaklaşa gerçekleştirilen festivalin açılış törenine Türk, Alman, Macar ve Filistinli alanında uzman masal anlatıcıları konuk oldu. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü ve Festival Yönetmeni Güney Özkılınç'ın katılırken vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

RENKLİ ANLAR YAŞANDI

Etkinlikte, Seiba Uluslararası Hikaye Anlatıcılığı Merkezi Sanat Yönetmeni Nazlı Çevik Azazi sahnede masal anlatırken müzisyenler Faysal Macit ve Yohan Beller, enstürmanlarıyla eşlik etti. Masalların arsından sahne alan 'Ezginin Günlüğü', misafirlere renkli anlar yaşattı.

ÇEBİ: BİR EKSİKLİĞİ TAMAMLAMAYA ÇALIŞIYORUM

Etkinlikte konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, festivalin geleneksel hale geleceğini belirterek, “Biz kendi süremizde bunu devam ettireceğiz. Masal, bizim kültürümüzde de çok önemli bir yere sahip. Sanatın çok önemli bir parçası. Seçim döneminde, Küçükçekmece'yle ilgili daha önce tespit etmiş olduğum bir eksikliği tamamlamaya çalışıyorum. Küçükçekmece'de eksik olan kültür, sanat ve edebiyattı. Masal da bunlardan bir tanesi. Tabii ki tiyatro, sinema, güzel sanatlar da var bunların içinde ama masalla birlikte çalışmalarımızı taçlandırmaya çalışıyoruz. Masal kamyonumuz var. Mahallelerimizi geziyor. Çocuklarımızın ayağına gidiyor ve onlara profesyonel masal anlatıcılarıyla birlikte hikayeler, masallar anlatıyoruz. Çok da ilgi görüyor." dedi.

ÖZKILINÇ: ÜLKEMİZİN PEK ÇOK YERİNDEN KATILIMCILARLA AÇILIŞ YAPIYORUZ

Masal festivalinin çocuklara, kadınlara, herkese hitap ettiğini vurgulayan Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü ve Masal İstanbul Festival Yönetmeni olan Güney Özkılınç, “Festivali çok değişik mekanlarda yapıyoruz. Örneğin masal bisikleti kadınlarla buluşacak, kadınlara masal götürecek. Masal kamyonu çocuklara, yoksul mahallelerdeki çocuklara masalı taşıyacak. Kültür merkezlerimizde değişik mekanlarda beş gün boyunca masal anlatılacak. İnsanların tepkisi iyi, örneğin bugünkü açılışa Tekirdağ’dan, Edirne’den katılımlar olduğunu duydum.” şeklinde konuştu.

AZAZİ: ÖZELLİKLE BU TEMAYI SEÇTİK

Seiba Uluslararası Hikaye Anlatıcılığı Merkezi Sanat Yönetmeni Nazlı Çevik Azazi, ise festivalin temasının ‘Suyla Gelen Masallar’ olarak belirlenmesiyle ilgili, " Küçükçekmece bölgesinde su elementi, yoğun bir şekilde gözümüze çarpıyor. Su, yaşamın kaynağı. Su yeniden dirilmenin, yeni hayatların başlangıcı. Yeni olanın başlangıcı. Suyun kıymetini bilelim, diriltici özelliğini hatırlayalım diye özellikle bu temayı seçtik. Dünya halklarının anlattığı çok güzel masallar var. Bu masalların içinden çok güzel sular geçiyor. Su farklı formlarda, farklı suretlerde masalın içinde karşımıza çıkıyor. Nerede olursa olsun hep bir yenilenmeyi barındırıyor. Bizim bu sene özellikle dikkat çekmek istediğimiz nokta, artık yenilenmek gerektiği. Yenilenelim, yeni olalım ve yeni bir başlangıç yapalım." ifadelerini kullandı.

FESTİVAL 6 GÜN SÜRECEK

İlçenin çeşitli noktalarında sürecek festival, 3 Ekim'de Sanat İstanbul Gösteri Merkezi bahçesinde düzenlenecek kapanış pikniği ile sona erecek. KENT YAŞAM

FESTİVALİN İLK GÜNÜNDEN RENKLİ GÖRÜNTÜLER: 

Editör: Haber Merkezi