Taklacı AK Partili Meclis üyesi hakkında disiplin soruşturması Taklacı AK Partili Meclis üyesi hakkında disiplin soruşturması

14 Mayıs seçimlerine 2 haftadan az bir süre kaldı. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçilmesi halinde görevden almalar yapacağı kurum isimlerini açıkladı. Kılıçdaroğlu ayrıca Egemen Bağış ve Metin Feyzioğlu gibi net isimler de telaffuz etti.

Sözcü'nün haberine göre Kılıçdaroğlu, TÜİK, AFAD, TOKİ, Merkez Bankası, Kızılay gibi kurumları sayarak, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı gibi isimleri görevden alacağını söyledi.

"RÜŞVETÇİDEN BÜYÜKELÇİ OLUR MU?"

Bugün devlet kadrolarında partili bürokratlar var. Her alana siyaseti bulaştırdılar. Biz göreve geldikten sonra öncelikle rüşvetçiler, kirli işlere aracılık edenler, devletin değil de sarayın memuru olanlar görevden alınacak. Özel bir liste hazırlamadık ama rüşvetçiden büyükelçi olur mu? Devleti temsil etmesi gereken büyükelçi, iktidar propagandası yapar mı? Prag Büyükelçisi Egemen Bağış ve Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ile çalışmayız. Devleti için çalışan namuslu bürokratlar ise başımızın tacıdır. Öyle bürokratlar var ki bu iktidarın verdiği kanunsuz emirleri yapmadılar ve görevden alındılar, onları değerlendireceğiz.

Editör: Anıl Kılıçlı