Maltepe Belediyesi’nin dördüncüsünü düzenlediği ve ilçenin 8 mahallesinde performans gösterileri, bando ve çeşitli etkinliklerle devam eden “Sokak Festivali” muhteşem bir kortej ve görkemli bir geceyle sona erdi.

İlçe meydanında başlayan ve festivalin kapanışının yapılacağı Adalet Meydanı’na doğru düzenlenen korteje Maltepeliler de eşlik etti. Bu esnada palyaço ve akrobasi gösterileri yapıldı. Bandonun da eşlik ettiği kortejin yürüyüşü Adalet Meydanı’nda son buldu. Burada halkın da katılımıyla Polonya ve Romanya’dan gelen ekipler hünerlerini sergiledi. Polonya Zwolen Belediyesi Bando Majorette Grubu, muhteşem bir müzik ve dans etkinliği sunarken, Romanya Bükreş Dünya Dansları Çocuk Grubu sahne danslarıyla izleyenleri coşturdu. Romanya Wasilu Gençlik Korosu’nun verdiği ve yerel motiflerin de bulunduğu konserse izleyenlerden büyük alkış aldı. Halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan festivalde palyaço ve akrobasi gösterileriyle halk oyunları gösterisi de sahnelendi. Çocuklarsa kukla, balon ve yüz boyama atölyeleriyle eğlenceye doydu.

KILIÇ: MALTEPE KÜLTÜR-SANATTA ÇAĞ ATLADI

Etkinlikte halkı selamlayarak konuşma yapan Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Burada performans gösteren arkadaşlarımızı canı gönülden alkışlamanızı rica edeceğim. Polonya ve Romanya’dan gelen kardeşlerimiz hoş geldiler. Şu anda bulunduğumuz meydanın adı Adalet Meydanı. Bundan bir süre evvel burası metruk bir alandı. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a yürüyüşünün son noktası burasıydı. Onun anısına buranın adını Adalet Meydanı yapalım dedik. Ne güzel etmişiz bugün dünya folklorunu burada sergiledik, dünyanın değişik yerlerinden sanatçı kardeşlerimiz buraya geldiler. Siz de burada olduğunuz için canı gönülden tebrik ediyorum. Bu söylediklerimi sadece ben söylemiyorum. İstanbul’da herkes şunu kabul etmiş durumda. Maltepe kültür-sanatta çağ atlamış bulunuyor.” dedi.

“GENÇLER BİZİ BİRBİRİMİZE YAKINLAŞTIRIYOR”

Küçükçekmece’nin Cumhuriyet çocukları eğlenceye doydu Küçükçekmece’nin Cumhuriyet çocukları eğlenceye doydu

Düzenledikleri heykel sempozyumları, suluboya festivalleri ve 26 ülkenin katıldığı Avrasya Tiyatrolar Birliği ile Maltepe’nin altın çağını yaşadığını ifade eden Ali Kılıç sözlerini şöyle noktaladı: “Cumhuriyetimizin 100. yılında dünyanın değişik ülkelerinden sanatçıları buraya getirerek adalet ve demokrasi eşliğinde Cumhuriyet’i onlara resmettirdik. Başka türlü etkinliklerle Maltepeli hemşerilerimizi dünyanın güzellikleriyle buluşturma gayreti içerisindeyiz. Dolayısıyla böyle bir meydana gelip bize destek verdiğiniz için teşekkür ederim. İnsanları birbirine yakınlaştıran en önemli özelliği dilinin olması, konuşuyor olması. Takdir edersiniz ki tanımadığımız kültür ve inançlara zaman zaman önyargıyla bakıyoruz. Bu akşam burada bir kez daha gördük ki, aslında gençler bir araya geldiklerinde ne güzel şeyler şeyler inşa edip, bizi birbirimize yakınlaştırıyorlar. Bu başarı hepinizin. Maltepelilerin adını altın harflerle yazıyorsunuz. Hepinize teşekkür ediyorum.”

Başkan Kılıç ve beraberindekiler katılımcılara plaket ve hediye takdim ederken, etkinliğin sonunda sahne alan Grup 10-44 Maltepelileri coşturdu.

Editör: Editör Yazar