Geçen sayıda UFO yazı dizimizin birinci bölümünde tanımlanamayan cisimler var mı yok mu sorusuna cevap aramıştık. Yazımızın sonunda devletler nezdinde yönetici konumundaki şahısların beyanatlarına ve serbest bırakılmış eski belgelere bakarak UFO fenomeninin var olduğunu ifade etmiştik. Ayrıca ABD Deniz Kuvvetleri’nin daha önce serbest bıraktığı ve USS Nimitz uçak taşıyıcı mürettebatı ve pilotların doğruladığı UFO görüntülerinden de bahsetmiştik. Bu görüntülerin piyasaya çıkmasından beri konuyla ilgili ilginç, önemli gelişmeler yaşandı. ABD Başkanı Donald Trump’a bu UFO görüntüleri sorulduğunda, kendisi için UFO’larla ilgili bir bilgilendirme toplantısı düzenlendiğini ifade etti. Ayrıca kendisinin şüphe duyduğunu, ama pilotların bir şeyler gördüğünü ve yine de konuyu en iyi onların bildiğini ifade etti. Öte yandan ABD Parlamentosu’nun üst kanadı Senato’da bir gizli oturumda UFO’lar konusunda bir bilgilendirme toplantısı yapıldığı bilinmekte.

 

(ABD deniz kuvvetleri mensuplarının ifadelerinden yola çıkılan ve resmedilen ‘TicTac’ lakaplı UFO görüntüleri)

ABD Parlamentosu’nun alt kanadı olan Kongre ve İç Güvenlik Komisyonu Üyesi Mark Walker da ABD Deniz Kuvvetleri’nin karşılaştığı UFO’larla ilgili soru önergesi verdi. Kendisine ABD deniz kuvvetlerinden ulaşan cevapta, konuyu çok ciddi aldıklarını ve konuyu araştırmaya devam ettiklerini ifade etmişlerdir. Ayrıca geçmiş aylarda ABD Kongresi’nin muhtelif komisyonlarına bilgilendirme toplantısı düzenlendiği bilinmektedir. Yine de Kongre üyesi Walker’e basına çıkarak kendilerine yani miletvekilierine ABD Deniz Kuvvetlerince verilen bilginin yetersiz olduğunu ve ABD Silahlı Kuvvetleri’nin de UFO’larla ilgili bildiklerini ve yaptıklarını kendilerine açıklanması gerektiğini ifade etmiştir. Belki de bunun üzerine ABD Deniz Kuvvetleri sözcüsü çok önemli bir resmi açıklamayla daha önce serbest bırakılan üç UFO video görüntülerinin yanlışlıkla piyasa çıktığını ve görüntülerin kamuoyunun hiç bir zaman görmemesi gerektiği şeklinde bir açıklama yaptı. Ama en önemlisi Deniz Kuvvetleri sözcüsü bu UFO görüntülerini doğruladı. Bu esasen tarihi bir olaydı. Çünkü her ne kadar daha öncelerde UFO’lar hakkında binlerce devlet belgesinin gizliliği kaldırıldıysa da, ilk defa video görüntüleri ABD devleti tarafından halkın nezdinde UFO olarak doğrulandı. Bu görüntülerle ilgili çağımızın en önemli fizikçilerinden Michu Kaku bunu çok önemli çığır açıcı bir değişim olarak ifade etti. Kaku’ya göre ilk defa kamuoyunun UFO konusunda bu videolarla beraber elde tutulur bilimsel kanıt sayılabilir bir veri var. Yani gördüğünüz gibi geçen sayıda Kent Yaşam Gazetesi’nde çıkan yazımızdan sonra ABD Deniz Kuvvetleri’nin açıklamasıyla UFO’lar konusunda çok önemli bir gelişme yaşandı.



 

Tabi UFO’lar sadece yurtdışında değil birçok zaman Türkiye’de de göründü, görünüyor. Birçok UFO Türk Hava Kuvvetleri mensuplarınca da görev icabı gözlemleniyor. Şimdiye kadar medyada emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş gibi çok sayıda emekli olmuş asker pilotlar UFO gördüklerini ifade etmişlerdir. Bu yazımın devamında da da ilk defa Kent Yaşam Gazetesi’nde yayınlanacak olan, görev icabı uçağıyla bir UFO’ya yaklaşmış emekli Havva Kuvvetleri Subayı Raşit Şen Köksal ile bir röportaj yaptık.

 

Raşit Şen Köksal; 40 bin fite çıktım ama aşağıdan görülen cisim ile aramdaki mesafe değişmedi

Bandırma’da Kıdemli Üs Teğmen olduğunda F5’lerin yeni yeni Türkiye’ye geldiği zamanlarda başından geçen olayı anlatan Türk Hava Kuvvetleri Jet pilotu Raşit Şen Köksal,  ‘’Bir gün mesai bitti eve gittik. Akşamüzeri gün batımına yakın, üst komutan olan Tuğgeneral Tahsin Şahin Kaya beni çağırdı. O zamanlar hem F5’lerde hem de F84’lerde hocayım. Gönderdikleri bir araba ile bizi aldılar, üsse gittik. Aşağıdan bakınca gökyüzünde 15-20 bin fit yükseklikteymiş gibi parlak, etrafında çubuklar olan, ortası balon gibi göbekli bir cisim duruyor. Atladım uçağa, ses süratine yakın bir sürat ile yanına doğru yaklaşmaya çalışıyorum. Yerden baktığındaki mesafe ne kadarsa 30 bin fite çıktım yine aynı. 40 bine çıktım uzaklık yine değişmedi. Yerdekilere sordum, ‘siz nasıl görüyorsunuz?’ aynı şekilde seninle yerden gördüğümüz gibi dediler. Sonra yavaş yavaş o cisim kaymaya başladı ve gitti. Bende ona yetişmenin mümkün olmadığını anlayınca geriye döndüm, indim. Benim bire bir şahit olduğum UFO olayı Bandırma Üssü’ndeydi. Onun dışında şahit olduğum bir olay yok, sadece duyduklarım var’’ dedi.

‘Bence hayat sadece dünyaya bahşedilmedi’

UFO’larla ilgili Hava Kuvvetleri’nin herhangi bir araştırması var mıydı?

Konuyla ilgili daha öncede Konya Üssü ve Eskişehir Üssü’nde buna benzer olaylar olunca,  tutmuşlar ne olabilir diye hem kendileri araştırıyorlar hem de NATO nezdinde  başka devletlere soruşturmaya giriyorlar. Onlardan da doyurucu bir cevap alamıyorlar. Bu konuştuklarımızın dışında bir şeyler öğrenemiyorlardı o dönemde benim hava kuvvetlerinde bulunduğum dönemdi. Gökyüzünde milyonlarca yıldızın olduğu bir evrende hayatın sadece dünyaya bahşedildiğini sanmıyorum. Herhalde başka yerlerde de var olan dünyalar olduğunu düşünüyorum.

Hiç böyle bir durumla karşılaşırsanız ne yapmanız gerektiğine dair bir brifing ya da bilgilendirme oldu mu?

Her sabah sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada jet birliklerinde uçuşa başlamadan önce uçuş muayenesi yapılır ve bir brifing yapılır. Bu brifinglerde bu konuşmalar olur ama elde net bir bilgi olmadığı için söylenecek sözler hep tevatür. Mesela o dönemde İngiltere’de de olmuş. Ama bu anlattıklarımdan farklı bir şey olmamış. Bildiğim kadarıyla dünyada bireysel olarak ya da elle tutulur hiç bir veri yok. Benim talebelerimden birinin de Türk Hava Yolları’nda bir yurt dışı uçuşundayken ‘Daha yakından gördüm’ diyerek gazetelere çıktığı bir olay var. O an uçakta bir gazetecide varmış olaya şahit olan.

Sizin şahit olduğunuz olayda gökyüzünde gördüğünüz cisim radara yansıdı mı?

Üst komutan pozisyonunda olan Tahsin Şahin Kaya ve beraberindeki heyeti hemen yanımızda bulunan radara giderek baktı, ama bir görüntü göremediler. Bir uçak olsa onu radar direk tespit ederdi. Ama o gün benim şahit olduğum olayda radarda hiç bir görüntü çıkmadı.

Pilot arkadaşlarınız arasında benzer tecrübeler yaşayan oldu mu?

Bazıları gece uçuşlarında parlak cisimler gördüğünü anlattı. Ama ben kendi şahit olduğum olay dışında başka bir olayı kendi gözlerimle görmedim.

Elinizde hiç video kaydı ya da görüntü var mı?

Bir kişi değil ki üstte yüzlerce kişi görüyor. Herkes gördüğünü söylüyor. Fotoğraf olsa herhalde görüneni çekerlerdi. Ama radarda herhangi bir şey tespit edilmedi.


 

( ABD Fox televizyonunda emekli Savunma Bakanlığı istihbarattan sorumlu Müsteşar Cristopher Mellon’a, ‘UFO’lara inanıyor musunuz?’diye soruldu. Kendisi de ‘Bu bir inanç meselesi değil, biz UFO’ların var olduğunu biliyoruz ve bunu deniz kuvvetleri de açıkladılar’ diye cevap verdi )


 

Editör: Haber Merkezi